junij 11, 2017

V Lambrechtovem domu je lepo

Jesen življenja je lahko pestra in prijetna. To dokazujejo tudi v Lambrechtovem domu v Slovenskih Konjicah, kjer si nenehno prizadevajo izboljšati kakovost bivanja za 160 stanovalcev.  Pa smo preverili, kaj je novega pri njih.

Stanovalci Lambrechtovega doma dobivajo raznovrstne obiske, vseh so veseli, tudi kužki so jih navdušili.

Zadnje pridobitve stale pol milijona evrov
Na starejšem delu Lambrechtovega doma so povečali mansardne prostore in sočasno zamenjali strešno kritino. Zasteklili in povečali so dva balkona, ki sta zdaj stanovalcem na razpolago kot večji dnevni prostor. Kupili pa so tudi sosednje zemljišče, na katerem bodo uredili parkirišče. "Omenjene naložbe so skupaj stale približno 500 tisoč evrov. Denar smo v celoti zagotovil sami. Letos bomo pred domom uredili še nadstrešek. V parku pri domu pa smo ravno te dni začeli urejati prostor - iz travnate poševnine bomo uredili ravno podlago. In postavili klopce. Ta kotiček na prostem bodo lahko koristili težje pokretni stanovalci. Denimo za jutranjo telovadbo," pojasnjuje direktorica Irena Vozlič.

Obiskali so jih štirinožni prijatelji
Sicer pa je tudi junijski utrip je v konjiškem Lambrechtovem domu pester. V začetku tedna so pripravili skupno rojstnodnevno zabavo za tiste stanovalce, ki praznujejo maja ali junija. Tudi obisk so dobili. Prav poseben je bil. Zelo so se ga razveselili. Člani zreškega kinološkega društva so s seboj pripeljali kužke. Znano je, da živali pozitivno vplivajo na počutje in posledično zdravje ljudi. Konec meseca bodo stanovalce peljali na tridnevni medgeneracijski tabor na Lisco nad Sevnico. To so za njihove stanovalce nekakšne "mini" počitnice. Ta mesec se bodo opravili tudi na enodnevni izlet na Prevalje, kjer bodo spoznavali koroške naravne lepote. Sicer pa so bolj kot besede zgovorne fotografije - v spodnji galeriji jih najdete. (BF)