november 8, 2016

V Laškem so praznovali

Sinoči so v Laškem obeležili občinski praznik. Večer je bil posvečen predvsem letošnjim dobitnikom občinskih priznanj. Zlati laški grb je za dolgoletno požrtvovalno delo na družbenem področju ter doprinos k prepoznavnosti in ugledu občine pripadel Alojzu Oberžanu.

Občinskih priznanj se je letos razveselilo enajst nagrajencev.

Enajst občinskih nagrajencev
Dobitnik letošnjega zlatega laškega grba Alojz Oberžan je v mestu ob Savinji pustil neizbrisljiv pečat. Celotno življenjsko in ustvarjalno pot je zapisal Laškemu. Dolga leta je bil zaposlen v Pivovarni Laško. Kot pobudnik in soustanovitelj je bil nekaj časa predsednik Kluba ljubiteljev Laškega piva, katerega namen je bil poleg promocije piva tudi promocija Laškega. Posebno vlogo je odigral v Turističnem društvu Laško in pri organizaciji tradicionalne prireditve Pivo in cvetje. Bil je pobudnik več prireditev, denimo Laščanijade in Dneva Laščanov. Kljub temu, da je že dolgo v pokoju, je še vedno aktiven na različnih družbenih področjih. Na sinočnji slovesnosti je župan podelil tudi dva srebrna grba, ki sta ju prejela Cvetko Privšek in Franc Rajh. Bronastih grbov so se razveselili Bojan Šipek, Boris Vrabec in Jurij Šuhel. S petimi kristalnimi grbi so letos nagradili tri uspešne maturante, udeleženko evrovizije Manuelo Brečko ter Godbo na pihala Laško.

Najlepši med lepo urejenimi
Občina Laško, ki se ponaša z nazivom najlepši slovenski zdraviliški kraj letošnjega leta, je sinoči podelila tudi priznanja za najlepše urejene vasi in objekte. V kategoriji najlepše urejena vas, zaselek oziroma ulica je prvo mesto osvojil zaselek Jagoče. V kategoriji najlepše urejena hiša sta prvo mesto osvojila Helena in Branko Kunšek iz Valentičeve ulice v Krajevni skupnosti Laško. Prvo mesto v kategoriji najbolj urejena kmetija je osvojila Nevenka Vidmar iz Velikega Širja v Krajevni skupnosti Zidani Most. V kategoriji najlepše urejen javni objekt oziroma podjetje pa je slavilo podjetje Saša Gerčerja iz Krajevne skupnosti Sedraž. Priznanja so prejeli tudi drugo in tretje uvrščeni, skupaj pa je letos sodelovalo 22 tekmovalcev. (NS, foto: Štajerski val)

Galerija slik