april 30, 2015

V Ligi telemach se začenja končnica tekmovanja

Rogaška bo lovila polfinale z Olimpijo proti Grobasketu. Tajfun in Zlatorog se bosta v četrtfinalu pomerila med seboj, zmagovalca čaka Krka. Četrtfinale se igra v seriji na dve zmagi.

V boj za prvaka Rogaška, Zlatorog in Tajfun.

Rogaška pred zaključnimi boji le za Krko in Olimpijo

Košarkarji Rogaške so po rednem delu prvenstva zasedali peto mesto, ki je še kot zadnje vodilo v Ligo za prvaka. Najboljšim petim se je pridružila Olimpija, točkovanje se je začelo z ničle. Rogaška je zabeležila pet zmag in prav toliko porazov, kar je bilo dovolj za tretje mesto, za prednost domačega terena in v četrtfinalu za tekme z Grosbasketom. Trener Damjan Novakovič opozarja na ekipo Grosuplja: "Če bi lahko izbiral, bi si za tekmeca izbral prav njih, a ne zaradi tega, ker bi bili slabi. Grosbasket nam leži, v tej seriji smo favoriti, tudi zaradi morebitne tretje tekme v Rogaški Slatini."

Obe tekmi z Grosupeljčani v Ligi za prvaka sta bili zelo napeti, Rogaška si je obe zmagi zagotovila šele v končnici. Novakovičevi varovanci pred četrtfinalom nimajo zdravstvenih težav, trenerja skrbi le utrujenost po dolgi in naporni sezoni. A v klubu verjamejo, da bodo igralci pred domačimi navijači dali vse od sebe in se uvrstili v polfinale.

Tajfun po odličnem prvem delu s smolo v drugem

Košarkarji šentjurskega Tajfuna so bili prijetno presenečenje v prvem delu prvenstva, ko so na dvajsetih tekmah zabeležili le en poraz. V drugem delu so na desetih tekmah zbrali le tri zmage. Dejan Mihevc je s svojimi varovanci pričakoval kakšno zmago več: "Res pa je, da so se ekipe na nas dobro pripravile in so proti nam šle na vso moč zaradi našega uspeha v prvem delu prvenstva. Tudi Olimpija in Krka. Ne bi rekel, da smo naredili kakšno večjo napako, dogajala so se nam le manjša nihanja, kar je v dolgem prvenstvu normalno."

Tajfun se bo v četrtfinalu pomeril z Zlatorogom. Po Mihevčevih besedah velikih razlik med moštvi ni, kar se je pokazalo v prvem in drugem delu. V klubu so prepričani, da bo tokrat sreča na njihovi strani, čeprav bo morebitna tretja tekma v Laškem. Dokaz so navijači, ki hodijo na gostovanja v velikem številu, Laško pa od Šentjurja ni veliko oddaljeno.

Zlatorog s kratko klopjo presenetil favorita

Laščani so z dosedanjim delom prvenstva zadovoljni. Kljub poškodbi nosilca igre Gorana Juraka so prikazali dobre predstave in po enkrat premagali Krko in Union Olimpijo. Trener Predrag Milovič je še posebej vesel zaradi dobrega vzdušja v ekipi: "Vzdušje je odlično od prvega dne, čemur dajem velik poudarek. Če smo dobro psihično pripravljeni in če se lahko po tekmah dobro odpočijemo, lahko kljub manjšemu številu igralcev normalno funkcioniramo."

Zlatorog bo torej imel prednost domačega terena v četrtfinalu s Tajfunom. Milovič upa, da bodo kljub kratki klopi izkoristili prednost domačega igrišča, hkrati pa se zaveda moči Šentjurčanov. Po njegovem mnenju je Tajfun še vedno hit prvenstva. (MK)

Razpored prihajajočih tekem:

Liga Telemach, četrtfinale, 1. tekme:

Ponedeljek, 4. maja:
ZLATOROG LAŠKO : TAJFUN

Torek, 5. maja:
KRKA : PORTOROŽ
ROGAŠKA : GROSBASKET
UNION OLIMPIJA : HELIOS SUNS