november 27, 2017

V Ljubljani Ledena fantazija

Ljubljana v prazničnem decembru s svojo čarobno razsvetljavo že tradicionalno privablja ljudi iz vse Slovenije, pa tudi tujine. Letos bodo praznične luči prižgali 1. decembra, že od sobote pa lahko uživate v drsanju. Odprli so eno največjih drsališč v Evropi.

Drsališče v Ljubljani ima prečudovit razgled na Ljubljanski grad.

Na ledu prostora za 600 ljudi
Ledena fantazija, kot so naslovili projekt, vabi majhne in velike ljubitelje drsanja. Drsališče je praktično po vsem Kongresnem trgu, veliko je kar 2.000 kvadratnih metrov, naenkrat lahko na njem drsa 600 ljudi. Prostora je dovolj za vse – dobre drsalce kot tudi tiste, ki bodo morda prvič obuli drsalke. Pripravljajo namreč tudi učne urice. Za dodatno popestritev dogajanja pripravljajo tudi tematske večere, tekmovanja, večere družin, matineje za najstnike … Podroben program najdete TUKAJ, še več podrobnosti o drsališču pa je v pogovoru s Kristijanom Šmidom povedal eden od pobudnikov projekta, nekdanji smučarski as Rene Mlekuž. Prisluhnite v spodnjem posnetku.

Drsanje tudi v naših krajih
Drsanje na prostem pa v teh zimskih mesecih ne bo le v Ljubljani, drsali boste lahko tudi v naših krajih. Drsališče so že pred časom odprli v Žalcu, v Podčetrtku ga odpirajo 1. decembra, prav tako bo ta konec tedna – ob odprtju Kristalne vasi – drsališče zaživelo v Rogaški Slatini. 5. decembra drsališče odpirajo tudi na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah, prav tako v Mariboru. V Celju pa lahko drsate na pokritem drsališču, v Mestnem parku. (AD)

Datoteke

Rene Mlekuž o drsališču v Ljubljani