september 14, 2017

V Ljudskem vrtu priigrana prva točka

Mariborski nogometaši so skupinski del Lige prvakov začeli z remijem, 1:1. Pred polnimi tribunami Ljudskega vrta so proti ruskemu Spartaku prikazali odlično igro. Oba gola sta padla v drugem polčasu.

Mariborčani so prvo tekmo Lige prvakov odigrali pred polnim Ljudskim vrtom in za remi poželi velik aplavz. (Foto: Lovro Sadek/Štajerski val)

Veliko priložnosti, en zadetek
Mariborčani so si na tekmi proti desetkratnemu ruskemu državnemu prvaku priigrali številne lepe priložnosti. A prvi je zadel Spartak, ko je v 59. minuti po številnih odbitih žogah na robu kazenskega prostora do neoviranega strela prišel Samedov. Mariborčani so izenačili v 85. minuti in na noge dvignili okoli 12.600 navijačev. Martin Kramarič je podal, Damjan Bohar pa z močno žogo pod prečko premagal ruskega vratarja. Čeprav so Mariborčani s točko izjemno zadovoljni, je bilo po tekmi v izjavah igralcev slišati tudi nekaj grenkega priokusa, saj da so igrali tako dobro in imeli toliko priložnosti, da bi si zaslužili zmago.

Tudi v Angliji izenačenje
Vse ekipe skupine E imajo po prvem krogu Lige prvakov po eno točko. Tudi na tekmi med Liverpoolom in Sevillo je bilo izenačenje, 2:2. Mariborčane naslednji boj čaka 26. septembra, ko odhajajo v Španijo k Sevilli. (AD)