marec 31, 2017

V Ločah raste nov vrtec

Letošnji prvi septembrski dan bodo krajani Loč še dolgo pomnili. Vrata bo odprl nov vrtec, na katerega so potrpežljivo čakali kar nekaj let. V montažnem in energetsko varčnem objektu bo prostora za več kot 100 otrok. Preverili smo, kako poteka gradnja.

Čez dobrih pet mesecev bo lesena konstrukcija sredi Loč dobila podobo sodobnega vrtca, v katerem bodo otrokom in zaposlenim zagotovili odlične pogoje.

Lesena konstrukcija že stoji
Vreme je naklonjeno gradnji. Za zdaj teče po predvidenem načrtu. Potem, ko so januarja zrušili stari objekt, so na istem mestu začeli izdelovati leseno konstrukcijo, ki bo kmalu končana. Prihodnji mesec je predvideno nameščanje ravne strehe ter urejanje strojnih in elektro instalacij, sledilo bo opremljanje in urejanje okolice. Objekt bo visoko energetsko učinkovit z minimalno porabo energije, kar dolgoročno zagotavlja nizke stroške obratovanja in višjo kakovost bivalnega okolja. V novem vrtcu bodo dve igralnici za prvo starostno obdobje, dve igralnici za kombinirane oddelke ter ena igralnica za drugo starostno obdobje, večnamenski prostor oziroma športna telovadnica, upravni prostor ter prostor za dodatne dejavnosti, razdelilna kuhinja in tehnični prostor. "Lastne kuhinje loški vrtec ne bo imel, ker bomo vse enote Vrtca Slovenske Konjice, izjema je le tepanjski, oskrbovali iz centralne kuhinje na Prevratu, kjer konjiška občina prav tako gradi nov vrtec," pojasnjuje ravnatelj Vrtca Slovenske Konjice Tomaž Popovič. Otroci v Ločah se bodo lahko igrali tudi na dveh zunanjih terasah vrtca. Podjetje Markomark Nival z Vidma pri Ptuja se je v pogodbi zavezalo, da bo z deli končalo do konca avgusta. Vrata naj bi odprl 1. septembra. V petih oddelkih (z možnostjo ureditve še enega dodatnega) bo lahko sprejel do 110 otrok. Vrednost naložbe je približno 1,3 milijona evrov. Večino denarja je zagotovila občina Slovenske Konjice, dobrih 300 tisočakov je pridobila na razpisu Eko sklada. (BF)

Galerija slik