september 8, 2016

V Mestinju dodatni priklopi na čistilno napravo

V Mestinju bodo po čistilni napravi dobili še več kot kilometer kanalizacijskega omrežja. Tako se bo lahko na napravo priključilo še več gospodinjstev. Dela bodo zaključili do konca marca prihodnje leto.

1.666 metrov kanalizacije bo končane spomladi, pogodba je že podpisana. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Več kot kilometer in pol omrežja
V Mestinju so lani dobili čistilno napravo, ob kateri so zgradili še skoraj štiri kilometre in pol kanalizacijskega omrežja. Nanjo so se gospodinjstva in poslovni objekti začeli priključevati v začetku marca. Zdaj bodo v kraju dobili še dodatnih 1.666 metrov kanalizacijskega omrežja. Nanj se bo lahko priključilo 44 gospodinjstev in tako ukinilo lastne greznice. »Z izgradnjo bomo zaključili obsežen in več let trajajoč projekt na področju odvajanja in čiščenja odpadnih voda,« je ob podpisu pogodbe z izvajalcem del povedal župan Šmarja pri Jelšah Stanislav Šket. Občina je pogodbo podpisala z družbo Kitak iz Rogaške Slatine, ki bo gradnjo začela že v prihajajočih dneh. Dela, ki bodo stala dobrih 330 tisoč evrov, bodo zaključena do konca marca prihodnje leto.

Obnove tudi na vodovodnem omrežju
Vzporedno z gradnjo novega kanalizacijskega omrežja v OKP Rogaška Slatina načrtujejo še obnovo 580 metrov vodovodnega omrežja. Tako bodo v Mestinju spomladi lahko vzpostavili ločen sistem odvajanja fekalnih in meteornih odpadnih voda, ki bo priključen na mestinjsko čistilno napravo. (TMG)