marec 4, 2017

Zadišalo je po pomladi

Koledarsko zima še ni minila, a narava ponekod že spominja, da je pred vrati pomlad. In tudi tokratna oddaja Za dom in vrt je prinesla pomladne teme. Prav zdaj je najboljši čas, da začnemo skrbeti za lepo okolico naših domov.

Zvončki prvi oznanjajo pomlad. Letos so že pokukali na plan.

Rumena barva kraljica pomladi 
Spomladi postajajo dnevi vse daljši, noči krajše. Postaja vse topleje in okolica pozeleni. V tem letnem času cvetijo zvončki, trobentice in vijolice, ki so znanilci pomladi. Tudi drevesa začnejo dobivati nove liste in cvetove, travnike pa krasijo številne pomladanske cvetlice. Tudi naši domovi kar kličejo po pomladnih barvah in okrasju. "Dekoracije poznajo eno samo omejitev: meje naše domišljije. Že s preprostimi sredstvi lahko ustvarimo lepe dekoracije. Rumena barva je zagotovo kraljica med pomladnimi barvami. In ne pozabite, dekoracije imajo rade rek Manj je več," pravi Simon Ogrizek, vodja vrtnarstva na PUP Velenje. Še več namigov in nasvetov o spomladanskem urejenju okolice, pa slišite spodaj, v posnetku oddaje. 

Nagrajujemo
Oddaja Za dom in vrt vam sicer prinaša lepo nagrado. Vrtnarsto PUP Velenje bo nekomu podarilo pomladno lončnico. Kako lahko sodelujete, preverite na naši Facebook strani.