april 7, 2016

V nedeljo popoldne z Ansamblom Vikend

Ansambel Vikend smo v naših srečanjih v oddaji Nedeljski meh že gostili. Z dobro voljo in kopico novosti nas je za mikrofonom obiskal Rajko Petek. Kot lahko slišite v pripetem posnetku oddaje, smo v njegovi družbi preživeli prav prijetno urico.

Iz Ansambla Vikend nas je v studiu obiskal vodja zasedbe - harmonikar Rajko Petek.

Ansambel Vikend sestavlja pet mladih glasbenikov, prijateljev, ki skupaj preživijo zelo veliko časa (Rajko Petek, Miha Volk, Miha Lesjak, Melvin Majcen ter Gregor Gramc). Čez teden na vajah, čez vikend na nastopih. Že zdavnaj so prerasli sloves ansambla za čez vikend in postali pravi godci z dušo. Sami zase pravijo, da se sicer zelo radi udeležujejo festivalov, veselic, koncertov in nasploh vseh dogodkov, kjer sta prisotni dobra volja in glasba. Kako tudi ne, ko pa zadnja leta nosijo s festivalov sama odličja! Skupaj pojejo in igrajo že od leta 2009, od takrat pa so nanizali tri samostojne zgoščenke, lepo bero videospotov (zadnja med njima sta videa za viži Sin in Mala) ter celo vrsto melodij, ki so jih poslušalci z veseljem vzeli za svoje.

Vikendaši so zelo ponosni na vse svoje melodije, posebej pri srcu pa jim je valček Sin. Z njim so si lani prislužili najvišjo nagrado na festivalu Slovenska polka in valček, še več pa jim ta melodija pomeni prav zato, ker so jo posvetili svojim otrokom. Ni več skrivnost, da je bilo čudovito besedilo darilo tekstopisca Mateja Kocjančiča ob rojstvu sina Mihe Lesjaka ... in, da je novopečeni očka melodijo napisal v prvih dneh svoje nove življenjske vloge. Gotovo so zaradi razkritih nežnih čustev fantje s to melodijo še toliko bolj našli pot do src poslušalcev in poslušalk. In gotovo nam bodo s kakšno novo, všečno vižo spet postregli prav kmalu. Kot zagotavlja naš sogovornik Rajko, jim idej zanje še kar nekaj časa ne bo zmanjkalo.

Galerija slik

Datoteke

ANSAMBEL VIKEND - 1. DEL

ANSAMBEL VIKEND - 2. DEL