april 21, 2016

V Nedeljskem mehu povabili na Vrtov večer

Ansambel Vrt in legendarni Bratje iz Oplotnice pripravljajo za petek, 22. aprila, svoj veliki koncert. Vrtovci praznujejo 15-letnico ustvarjanja, Bratje iz Oplotnice pa so se sklenili spet zbrati in zapeti skupaj, ker so ponosni na svoje glasbene naslednike. En in drug ansambel med drugim povezujeta oče in sin – Tine in Tini Lesjak, ki sta nas tokrat obiskala v studiu Štajerskega vala.

V studiu sta nas obiskala Tine in Tini Lesjak.

V prijetnem, sproščenem pogovoru smo se sprehodili od enega do drugega ansambla, poiskali nekaj stičnih točk in seveda poslušali vrsto odličnih melodij. Z nekaterimi od njih smo se dotaknili glasbene poti Ansambla Vrt, z drugimi smo spomnili na največje uspešnice Bratov iz Oplotnice. Povejmo, da so Vrtovci, kot pravi nasledniki starejše glasbene zasedbe, v zadnjem času posneli nekaj najlepših melodij Bratov iz Oplotnice. Že malce pozabljenim uspešnicam iz konca prejšnjega stoletja so tako vdahnili novo življenje in jih spet pripeljali na radijske valove in med poslušalce.  Tako smo med drugim slišali legendarne Mami za praznik, Kadar naš oče praznuje in Na plesu, še več pa so jih pripravili za njihov veliki koncert – Vrtov večer v Oplotnici.

Oba sogovornika sta nam zagotovila, da ansambla s skupnimi močmi pripravljata čudovit glasbeni večer za ljubitelje narodnozabavne glasbe, v njihovi družbi pa bodo z odra Vrtovega večera zapeli in zaigrali tudi njihovi številni glasbeni prijatelji. Tini, ki z Vrtovci obeležuje 15-letnico, se rad spominja prehojene glasbene poti, ob kateri jih je spremljal tudi oče Tine. Z mentorstvom, avtorstvom številnih melodij, predvsem pa s ponosom, ker se je ljubezen do narodnozabavne glasbe prenesla tudi v naslednji rod, na fante ob njihovem ljubileju gleda nekdanji vodja Bratov iz Oplotnice, »kralj polk in valčkov« Tine Lesjak.

Tako oče in sin kot oba ansambla imajo za v prihodnje še veliko skupnih (in seveda tudi lastnih) načrtov in ambicij. Po njihovem skupnem koncertu bodo izdali zgoščenko najlepših melodij Bratov iz Oplotnice v posodobljeni izvedbi Ansambla Vrt, gotovo bodo posneli kakšen videospot; da jih bo glasba spremljala na vsakem koraku, pa verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Pogovoru ob mikrofonu Štajerskega vala prisluhnite s klikom na dodan audio posnetek.

Galerija slik