februar 28, 2016

V Nedeljskem mehu z Ansamblom Jug

V zadnjem februarskem Nedeljskem mehu smo vam predstavili Ansambel Jug. Sami o sebi se radi pošalijo, da njihovo zasedbo sestavljajo dvakrat po dva brata, sosed in pevka Vesna. No, ja teoretično drži, ampak v resnici člane družita zlasti ljubezen do glasbe in prijateljstvo.  

Vesna in Timotej iz Ansambla Jug pravita, da je domača glasba tisto

Za mikrofon Štajerskega vala sta z nami sedla klarinetist Timotej Užmah in pevka Vesna Žlender, Ansambel Jug pa je sicer mlada štajerska kvintetovska zasedba (poleg njiju so v ansamblu še Miloš in Dejan Jug,  Miran Hunski ter Izak Užmah). Gre za eno najmlajših kvintetovskih zasedb pri nas, kar pa člani vidijo še najbolj kot svojo prednost in drugačnost. Prihajajo iz okolice Virštanja, v približno treh letih delovanja pa so se uspešno predstavili na kar nekaj festivalih slovenske domače glasbe. Sami zase radi poudarjajo, da jim je zelo všeč kvintetovska glasba, ki se jo zelo trudijo približati širšemu krogu poslušalcev, sicer pa so njihovi veliki vzorniki legendarni Avseniki. Do zdaj so širšemu občinstvu predstavili sedem svojih melodij, še nekaj pa jih imajo že pripravljenih za letošnje festivale in jih prav zato še nismo mogli zavrteti.

 Za leto 2016 imajo člani ansambla kar veliko začrtanih ciljev: želijo si sodelovati na še kakšnem narodnozabavnem festivalu, radi bi posneli svoj prvi videospot, počasi se že spogledujejo s prvim glasbenim albumom ob katerem pa bi seveda radi pripravili tudi promocijski koncert (svoj prvi samostojni, seveda). Veliko dela jih čaka, ampak z mladostniško vnemo in dobro voljo jim bo vse našteto zagotovo uspelo.  Seveda bomo o vsem poročali tudi prek valov Štajerskega vala. Vabljeni k poslušanju – posnetek oddaje vas čaka v dodani audio priponki.

Galerija slik

Datoteke

ANSAMBEL JUG - 1. DEL

ANSAMBEL JUG - 2. DEL