januar 2, 2017

V novo leto z novim trenerjem

Košarkarji Podčetrtka bodo svojo krstno sezono v najmočnejši slovenski košarkarski ligi nadaljevali z novim trenerjem. Borisa Zrinskega je na trenerski klopi nasledil Andrej Žakelj.

Žakelj je to sezono začel v poljskem Lublinu, kjer je bil do novembra. Zdaj bo na klopi Podčetrtka.

1 zmaga, 10 porazov
Boris Zrinski je v lanski sezoni ekipo Podčetrtka Term Olimia prvič v zgodovini popeljal v prvo slovensko košarkarsko ligo. Kazalo je odlično, saj je Podčetrtek na prvi tekmi premagal izkušeno Rogaško. Zatem je sledilo 10 porazov. Tako je moštvo po polovici prvenstva pri dnu lestvice. Uprava kluba se je odločila za zamenjavo trenerja. Zrinskega je na klopi bo božiču nasledil 38-letni Postojnčan Andrej Žakelj, ki je v lanski sezoni vodil Lastovko. »Žakelj v Podčetrtek prihaja s polno mero delovnega elana in nove energije. Upamo, da jo bo znal prenesti na igralce in bo v ekipo poleg znanja in izkušenj vnesel tudi pravi ekipni, borbeni duh, ki ga v včasih zmanjka,« pravijo v klubu.

V petek proti Krki
Žaklja in moštvo prvi preizkus čaka v petek, ko v Podčetrtek prihaja večkratni državni prvak, Krka. In ostali klubi iz naših krajev? Hopsi s Polzele bodo v sredo gostovali pri Olimpiji, laški Zlatorog, ki vodi na lestvici, bo v soboto gostil domžalski Helios. Rogaška, ki je trenutno na četrtem mestu, odhaja v Škofjo Loko. Šentjurski Tajfun, ki je že tudi zamenjal trenerja in začel zmagovati, bo v nedeljo gostoval pri Primorski. (AD)