junij 13, 2016

V Podčetrtku do zmage Klara Apotekar

V Podčetrtku se je končalo evropski pokal v judo - največje mednarodno judoistično tekmovanje v Sloveniji. V slovenskem taboru je najvišje posegla Klara Apotekar. Zadovoljni z dobrimi pogoji tekmovanja se bodo evropski judoisti v ta zdraviliški kraj vrnili tudi prihodnje leto.

Ob podelitvi medalj: najboljše v kategoriji do 78 kg na čelu s Klaro Apotekar, generalni sekretar JZS Franc Očko in župan Peter Misja.

Dve slovenski medalji
Judoistka celjskega kluba Z'dežele Sankaku Klara Apotekar je na tekmi evropskega pokala osvojila prvo mesto med borkami do 78 kilogramov. V soboto je bil Andraž Jereb med borci do 66 kilogramov drugi. V finale se je prebil tudi Narsej Lackovič med borci do 90 kilogramov in osvojil peto mesto. Urška Urek je bila v kategoriji nad 78 kg sedma. »Rezultatsko je to sredina, imamo eno zlato medaljo, lahko bi bilo še bolje. Bolj smo se osredotočili, da turnir ostane na takšnem nivoju kot minula leta. Mislim, da smo to delo dobro izpolnili, tudi po odzivih ostalih trenerjev in igralcev, » je tekmovanje ocenila trenerka Urška Žolnir in dodala, da je zaradi priprav na poletno olimpijado manjkala velika večina najboljših Slovencev. 

Na tatamijih 300 borcev, dobri pogoji tekmovanja
V Podčetrtku se je v dveh dneh pomerilo več kot 300 bork in borcev iz 28 držav. Okoli 130 jih ostaja na pripravah v Termah Olimia tudi po tekmovanju. Turnir, ki je postal zelo prepoznaven v Evropi, je že četrto leto priredil celjski klub Z'dežele Sankaku, iz katerega prihajajo naši najboljši reprezentanti. Kot je ob zaključku največjega tekmovanja na slovenskih blazinah poudarila Žolnirjeva, so jim bili pri organizaciji v veliko pomoč domačini – okoli 80 prostovoljcev, nadvse veseli so bili tudi podpore s polnih tribun. Zadovoljni z dobrimi pogoji tekmovanja se bodo evropski judoisti v ta turistični kraj vrnili tudi prihodnje leto. Kaj jih najbolj prepričalo, je Urška Žolnir povedala na spodnji zvočni povezavi. (SP)

Datoteke

Urška Žolnir o dobrih pogojih tekmovanja