april 7, 2017

V Podčetrtku spet čokolada in vino

3. Festival vina in čokolade, ki bo v začetku maja v Podčetrtku, prinaša mavrico izbranih slovenskih vin in čokoladnih mojstrovin, doživeli boste tudi turistični utrip Obsotelja in Kozjanskega. 

Organizatorji prireditve: vodja prodaje v Hiši vin Emino Matija Jagrič, Janez Žagar, Karmen Cvirn iz MKTD Lepe strune, župan Peter Misja, direktor TIC-a Podčetrtek Boštjan Misja in Alen Omerzel

60 razstavljalcev, zanimiv spremljevalni program
Festival vina in čokolade, na katerem se bodo srečevali, izobraževali in zabavali ljubitelji teh dveh žlahtnih dobrot, bo v Podčetrtku 6. maja. Kot napoveduje organizator, direktor TIC-a Podčetrtek Boštjan Misja, se bo predstavljalo okoli 60 razstavljalcev, od tega 30 vinarjev, 20 čokoladnic in 10 lokalnih ponudnikov. Kulinarični dogodek vinsko-čokoladnih pregreh bo po njegovih besedah spremljalo zanimivo spremljevalno dogajanje, ki ga bodo popestrile degustacije, otroške čokoladne delavnice, kuharsko doživetje, Debrin tek za Metulje Hrabrega srca in zabavno-glasbeni program. Nastopili bodo Jernej Dirnbek, Damjana Golavšek, državne prvakinje Twirling in mažuretnega kluba 5 Elementov iz Slovenske Bistrice, Harmonikarski orkester GŠ Rogaška Slatina, vrhunec dogodka pa bo akustični koncert Nine Pušlar. Posebno mesto na festivalu bo našla razstava Muzeja novejše zgodovine Celje »Vse barve čokolade«, prav tako obljubljajo umetniški kotiček s slikanjem in kiparjenjem s čokolado.

Cilj: turistična promocija destinacije
Namen festivala ni le prestavitev vina in čokolade, temveč združitev lokalnih ponudnikov in promocija turistične ponudbe Obsotelja in Kozjanskega. Skozi ves dan bo tako organiziran prevoz s turističnim vlakcem od večnamenske športne dvorane v Podčetrtku do Olimja in nazaj. Na poti si bodo lahko obiskovalci ogledali Pivovarno Haler ter okusili posebej za festival pripravljeno čokoladno pivo. Na ogled bodo Domačija Amon, Jelenov Greben, minoritski samostan, čokoladnico Syncerus… Dogodku bodo skupaj z lokalnimi gostinci veliko pozornosti namenili že v dneh pred festivalom, saj pripravljajo kulinarični teden vina in čokolade, na katerem se bodo lahko obiskovalci predajali gastronomskim užitkom s pridihom vina in čokolade. Festivalno dogajanje bo na dan festivala spremljala še predstavitev županovega vina, kulinarični šotor Term Olimia in vinsko čokoladna plaža v stilu Aquajungle. Pričakujejo, da bo prireditev obiskalo okoli sedem tisoč obiskovalcev, kar je dva tisoč več kot lani. (SP)

Galerija slik