junij 15, 2015

V Podčetrtku uradno slovo Urške Žolnir

Najboljša slovenska judistka Urška Žolnir je v Podčetrtku tudi uradno sklenila športno pot. Zdaj bo znanje prenašala na mlade.

Urška Žolnir: »Ob koncu poti je vse slabo pozabljeno, ostanejo le lepi spomini.«

Enkrat je treba reči: konec je
Aktualna olimpijska prvakinja v kategoriji do 63 kilogramov sicer še vedno trenira, a na tekmovalne blazine se ne bo več vrnila. Kot pravi, je doživela veliko poškodb, rehabilitacije pa so z leti vse težje in daljše. Odločitev za slovo seveda ni bila lahka. «Težko je, a pride trenutek, ko si moraš priznati in reči: konec je tekmovalnega juda. Treba je zapreti to knjigo in iti z življenjem naprej«, je ob ganljivem slovesu dejala 33-letna Žalčanka.

Judo ostaja del njenega vsakdana
Judu ostaja Urška Žolnir zapisana še naprej. V Sankaku klubu Celje se namreč vse bolj uveljavlja kot trenerka. Že eno leto je vpeta v delo z mladimi. Zdaj bo to delo zaradi bližajoče se olimpijade še bolj intenzivno kot prej. »Želim si na mlajše prenašati to, kar je ta šport dal meni. In dal mi je veliko. Ob tekmovalnih uspehih, tudi delovne navade, življenjske vrednote in spoštovanje do soljudi. To je to, kar šteje," je še poudarila Žolnirjeva. Pri trenerskem delu ji bodo tako še kako koristile več kot 20-letne tekmovalne izkušnje. V tem času je ena naših najboljših športnic vseh časov osvojila dve odličji na olimpijskih igrah, dve na svetovnih prvenstvih ter štiri na evropskih prvenstvih. Nekaj utrinkov s slovesnosti je na ogled v spodnji galeriji. (SP)

Galerija slik