junij 16, 2017

V Podčetrtku več kot 400 judoistov

Podčetrtek bo v soboto in nedeljo že tradicionalno gostil tekme Evropskega pokala v judu. Pričakujejo več kot 400 tekmovalcev iz 30 držav, med njimi 28 slovenskih borcev.

Na novinarski konferenci v Termah Olimia trenerka Urška Žolnir, vodja organizacijskega odbora Marjan Fabjan, predsednik Judo zveze Slovenija Darko Mušič in direktor Suzuki Slovenija Peter Verčič.

Zanimive borbe, a brez naših najboljših
V Podčetrtku bo to soboto in nedeljo Evropski pokal v judu - največja tekma v judu v Sloveniji. Nastopilo bo 420 tekmovalcev, ob njih je v Podčetrtek prišlo še 250 njihovih spremljevalcev. Prihajajo iz okoli 30 držav, med drugim iz Rusije, Japonske, Portorika in številnih drugih eksotičnih držav. Trener Marjan Fabjan od slovenskih tekmovalcev pričakuje predvsem dobre borbe. "Tekma je namenjena predvsem mlajšim tekmovalcem, ki še nabirajo izkušnje. Imamo pa tudi skupino starejših članov, s katerimi bomo poskušali ustvariti tudi rezultat," pojasnjuje Fabjan. Med največjimi favoriti izpostavlja Matjaža Trbovca in Anko Pogačnik, med mlajšimi veliko obeta mladi Aljaž Plantak. Tekmovanja v športni dvorani v Podčetrtku se bodo vsak dan začela ob 10. uri dopoldne, vrhunec bo ob 16. uri, ko bodo finalne borbe. Najboljših slovenskih tekmovalcev na turnirju v Podčetrtku ne bo, saj so na treningu na Japonskem in na Grand Prix v Cancunu v Mehiki, kjer se pripravljajo na svetovno prvenstvo. Za organizacijo tekmovanja bo skrbelo okoli 50 prostovoljcev pod vodstvom Urške Žolnir in Lucije Polavder. (SP)