julij 18, 2016

V poletnem mehu z nami Tanja Žagar

Ja, res je ... Nedeljski meh, ki je skupaj s še nekaterimi oddajami Štajerskega vala trenutno na počitnicah, smo ob siceršnjih ponovitvah preteklih glasbenih srečanj iz sezone malce prevetrili z izjemo. Obiskala nas je Tanja Žagar in prinesla svoj čisto nov glasbeni album – Carica. Glede na to, da je izid zgoščenke malce zamujal, mi pa smo obljubili, da vam ga predstavimo še pred poletjem, smo zamaknili pogovor v studiu tudi mi. Verjetno se strinjate, da bi bilo res škoda čakati predstavitev Carice vse do septembra.

Tanja je tudi tokrat prinesla v studio smeh in dobro voljo.

Gre za Tanjin peti glasbeni album, ki pa se – kot se lahko prepričate skozi oddajo – precej razlikuje od ostalih. Tudi simpatična pevka se ob tem strinja, da je tokrat še bolj temperamentna, ženstvena ... ja, tudi drzna. Tokrat je besedila za vse melodije (op. razen za priredbo že malce starejšega hita Naj pada zdaj dež) napisala sama in tako hote ali nehote pokazala svojim oboževalcem še nekaj plasti svojih razmišljanj in življenjskih izkušenj več. Tanja rada poudari, da so njene pesmi zelo različne, kar nekako sledi iz različnih razpoloženj; je pa gotovo, da je v vseh zaznati nek pozitiven pogled na svet in življenje, kot ga živi ona sama.

Na vprašanje o tem, zakaj je na naslovno skladbo izbrala ravno Carico, je povedala, da to pri njej pravzaprav nikoli ni bilo vprašanje ... ker je takoj, ko je bila Carica posneta, vedela, da je to to. »Super zveni, nekaj pove, a ne? Je pa ta pesem tko, no: nikakor ni mišljena kot kakršno koli maščevanje; ko se neka zveza zgodi, je lepo, da v tej zvezi si in vztrajaš, dokler se imaš lepo, dokler si želiš družbe tega drugega človeka in on tvoje. Če pa enkrat dva ugotovita, da nista več za skupaj, pa to ni največja katastrofa na tem svetu, ampak mislim,  da je prav, da si ta dva človeka drug drugemu data neko novo priložnost za novo srečo in za novo ljubezen. Ta carica je pa zame ženska, ki to razume in ki gre novim dogodivščinam naproti z enim optimizem in pozitivno energijo. Tako!« je poudarila Tanja in se ob tem veselo nasmejala. Carica, ni kaj!

Ob številnih nastopih, ki se ji bodo zvrstili v prihodnjih tednih, Tanja pravi, da se zelo rada odpelje na Štajersko, že konec poletja se nam bo pridružila tudi na našem radijskem odru. Je pa povabila še na križarjenje po Sredozemskem morju konec oktobra, ki se ga sama zelo veseli. Še vedno je čas, da se njej in njeni skupini Avantura pridružite na veliki zabavi ... tako o tem, kot o vseh ostalih podrobnostih o njenih nastopih in zgoščenkah pa najdete na spletni strani http://tanjazagar.com/. Vabljeni k poslušanju pogovora ob mikrofonu Štajerskega vala – oddaja vas čaka v dodanem audio posnetku.

 

Posnetek oddaje:

Galerija slik