december 9, 2015

V Poljčanah bo še vroče

Polemični nadaljevanki v poljčanskem občinskem svetu o nakupu zemljišč v Vorančevi ulici še ni videti konca. Osem svetnikov vztraja, da jih občina za širitev ceste kupi po skoraj petkrat višji ceni kot običajno, župan pa jim napoveduje pravno bitko. Se obeta tudi ovadba?

Zemljišča v Vorančevi ulici bodo očinto še zaposlovala svetnike v poljčanskem občinskem svetu, župan se že posvetuje s pravniki.

Županov poziv preslišan
Svetniki tudi na včerajšnji seji niso zbližali stališča o nakupu zemljišč za širitev ceste v Vorančevi ulici v Spodnjih Poljčanah. Osem svetnikov SDS-a, SLS-a in Nove Slovenije, ki so prejšnji mesec s tesno večino izglasovali nakup po bistveno višji ceni, kot je običajno, je župan Stane Kovačič znova pozval, naj si premislijo in obenem napovedal, da njihovega sklepa ne bo podpisal. "Ponudil sem jim možnost, da svojo odločitev spremenijo. Da postavijo vse občane v enakopraven položaj, ne pa, da zagovarjajo tiste, ki občino izsiljujejo, da njihovo zemljišče kupi po bistveno višji ceni," poudarja župan. Ker meni, da so svetniki do sklepa prišli po nelegalni poti, bo s primerom seznanil upravno sodišče. Napoveduje, da bo ubral vse predvidene pravne poti. Svetniki so se pri sprejemu sklepa o nakupu zemljišč sklicevali na poročilo sodno zapriseženega cenilca, ki po županovem mnenju ni verodostojen dokument. Svetnica Ana Lešnik sumi, da je poročilo cenilca ponarejeno, zato je župana in občinsko upravo že prejšnji mesec pozvala, da sprožijo postopek proti neznanemu storilcu zaradi ponarejanja listin.

Kokot zavrača očitke
SDS-ov svetnik Tomaž Kokot je za Štajerski val znova poudaril, da so županova namigovanja neutemeljena. Cesto v Vorančevi ulici je po njegovem mnenju pač potrebno čim prej urediti. Spomnimo, da je občina cesto obnovila leta 2009, neurejen je ostal del ceste ob zemljišču zakoncev Ipšek, ki takrat zemljišč nista hotela prodati, zdaj pa želita, da jima občina za kvadratni meter plača več, kot je običajno. Svetnik Kokot v tem ne prepoznava nepravičnosti do ostalih občanov. Obžaluje pa, da morajo mlajši svetniki zdaj reševati težave, ki jim niso bili kos njihovi predhodniki. "Preostajata nam le dve rešitvi. Ena je ta, da gremo v razlastitev zemljišč zakoncev Ipšek, ki je zame in za moje somišljenike v občinskem svetu nesprejemljiva. Zato se zavzemamo za drugo možnost, ki predvideva nakup zemljišč po zahtevani ceni in čimprejšnjo ureditev ceste. Prometna varnost v Vorančevi ulici je zaradi zoženosti cestišča ogrožena. Na njej je vsak dan 150 vozil. Zato ne razumem, da župan nakupa zemljišč ne bo odobril," še pravi Kokot. To pa še zdaleč ni vse, kar sta župan Kovačič in svetnik Kokot še povedala za naš radio. Prisluhnite jima v spodnjih izjavah. (BF)

Povezani prispevki: 
SPOR POLJČANSKIH SVETNIKOV ONEMOGOČIL SEJO
SE POLJČANSKEMU ŽUPANU MAJE STOLČEK?

Datoteke

KOMENTAR STANETA KOVAČIČA

KOMENTAR SVETNIKA KOKOTA