november 26, 2015

V Poljčanah bodo gradili obvoznico

V poljčanski občini bo država gradila obvoznico. Z njo bo razbremenila promet v središču Poljčan, krajanom Spodnje Brežnice pa zagotovila bivanje v manj hrupnem okolju.

Bo čez dve leti v središču Poljčan manj prometnih zastojev?

Po obvoznici čez dve leti?
Z novo obvozno cesto bodo odpravili oba nivojska prehoda skozi železniško progo v Spodnji Brežnici. Dolga bo dober kilometer (1100 metrov). Dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja naj bi bila pripravljena sredi prihodnjega meseca. Država mora od občanov odkupiti še nekaj zemljišč, potem pa bo po besedah poljčanskega župana Staneta Kovačiča Direkcija za infrastrukturo objavila razpis za izvajalca del. "Izbrali naj bi ga predvidoma do konca naslednjega leta, izbrano podjetja naj bi obvoznico zgradilo do konca leta 2017. Upamo, da se razpisni postopki zaradi morebitnih pritožb neizbranih izvajalcev ne bodo zavlekli," še navaja župan. Denar za naložbo, ki je ocenjena na približno milijon evrov, bo zagotovila država.

Kaj se bo spremenilo?
Obvoznica je, kot še poudarja Kovačič, ključna naložba za poljčansko občino. Središče Poljčan bo razbremenila gostega prometa s številnimi zastoji. "Predvsem v  jutranjih in popoldanskih konicah je za priključitev na regionalko potrebno čakati po več minut. Kmalu bo, upajmo, povsem drugače," napoveduje Kovačič, ki je prepričan, da bo obvoznica prav tako dragocena pridobitev za krajane Spodnje Brežnice. Zaradi ukinitve obeh nivojskih prehodov bodo bivali v manj hrupnem okolju. Županu Kovačiču prisluhnite v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

Župan Kovačič o obvoznici