februar 28, 2018

V Rogaški do poletja veliko otroško igrišče

V Rogaški Slatini bo občina uredila težko pričakovano osrednje otroško igrišče. Veliko bo 1.300 kvadratnih metrov in primerno za otroke različnih starosti. Pogodbo za projekt, vreden 250 tisoč evrov, so podpisali to dopoldne. Na igrišču boste lahko uživali že to poletje.

Takšno je po projektih centralno otroško igrišče pri Aninem dvoru.

Za igro in razvijanje motoričnih spretnosti
Osrednje otroško igrišče bo med Aninim dvorom in smučiščem Janina. Tako bo le nekaj minut hoje oddaljeno od Zdraviliškega parka. Na 1.300 kvadratnih metrih površine bodo trampolini, igralni grebeni in tuneli, tobogani, gugalnice, peskovnik, plezalne mreže ter kombinirana igrala. „Najbolj zanimivo pa bo igralo, kjer bo narejen umetni hrib in skozi ta umetni hrib bosta dva tunela, v katerih bodo otroci našli še dodatne igre in izzive,“ pravi direktor ljubljanskega podjetja CVP Bojan Hočevar. To podjetje je bilo namreč izbrano na razpisu, pogodba, ki so jo podpisali to dopoldne, je vredna 212 tisoč evrov, projekt pa je v celoti ocenjen na 250 tisočakov.

Tudi odraslim ne bo dolgčas
„To otroško igrišče je zasnovano tako, da bo zanimivo za otroke vseh starostnih skupin, ob tem bo primerno tudi za invalide. Ocenjujem, da ravno ne vsaka lokalna skupnost kar 250 tisoč evrov v nabavo igral. Pri načrtovanju smo imeli v mislih, da naredimo to igrišče kar se da atraktivno, zanimivo, zato bo na njem 16 različnih igral,“ razlaga župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič in dodaja, da bo ob igrišču tudi kavarna, tako da tudi odraslim med igro otrok ne bo dolgčas. Občina želi sicer na območju Janine v prihodnje urediti večji adrenalinsko-rekreacijski park, ki bi postal stičišče različnih generacij. Podrobneje o otroškem igrišču, ki naj bi bilo končano do junija letos, ter o nadaljnjih načrtih občine županu prisluhnite v spodnjem posnetku. Na fotografijah pa si oglejte načrte igrišča. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Župan Branko Kidrič o novem igrišču