marec 30, 2015

V Rogaški Slatini balinajo že tri desetletja

Balinarsko športno društvo Rogaška Slatina praznuje 30-letnico. Če je v samih začetkih združevalo okoli 10 članov, jih je danes skoraj 90. Dosegajo vidne rezultate na tekmovanjih, pozornost pa posvečajo tudi rekreativnemu balinjanju.
Ob 30-letnici je društvo na petkovi slavnostni akademiji podelilo priznanja najzaslužnejšim članom.
Dobri pogoji za treninge

V društvu so posebej ponosni, da njihovi člani tekmujejo v prav vseh starostnih kategorijah. Po besedah predsednika Jožeta Verka se lahko pohvalijo z vidnimi uspehi: „V mlajših selekcijah imamo že tradicionalno reprezentante, praktično v vseh kategorijah se uvrščamo v polfinale ali finale državnega prvenstva, največji uspeh pa je bilo četrto mesta mladinca na svetovnem prvenstvu v štafetnem zbijanju“. Razlog je tudi v primernih pogojih za treninge. Občina Rogaška Slatina je namreč leta 2009 v športnem parku zgradila dvorano Balinček, ki je edina pokrita dvorana za balinanje na Štajerskem.

Balinanje prijetna rekreacija

Dvorano poleg treningov članov društva koristijo tudi rekreativci. Balinanje je namreč primerno za vse generacije, pri njem razgibamo celo telo, največji čar pa je po Verkovih besedah prijetno druženje. Več o balinjanju, o društvu in o začetkih tega športa v Rogaški Slatini prisluhnite v spodnjem pogovoru. Jožeta Verka je pred mikrofon Štajerskega vala povabila Anja Deučman. (AD)

Datoteke

Jože Verk o balinanju v Rogaški Slatini