maj 9, 2017

Vlada na obisku v naših krajih

Na dvodnevni obisk v Savinjsko regijo prihaja Vlada. Premier, ministri in sodelavci na ministrstvih bodo obiskali praktično vsako občino v regiji, skupaj se v dveh dneh obeta več kot sto dogodkov – posvetov, sestankov, obiskov in ogledov na terenu.

Predstavniki Vlade in ministrstev obiskujejo različne konce Slovenije. Takole je bilo marca na Goriškem. (Foto: Vlada RS)

Za neposredni dialog
Vlada obiskuje različne slovenske regije, da se s prve roke seznani z razvojem, izzivi in težavami. „Vlada želi z obiski po regijah predvsem vzpostaviti neposreden dialog s predstavniki gospodarstva, lokalnih skupnosti, civilne družbe, s katerim lahko nadaljuje razvoj tako lokalnih skupnosti kot tudi regije. Želimo kar se da konkretno vzpostaviti tako dialog kot tudi iskati rešitve na poti razvoja,“ o pomenu obiska pravi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Tadej Slapnik. Premier Miro Cerar, ministri ter njihovi sodelavci bodo po ločenih programih obiskali večji del regije, srečali se bodo z župani, gospodarstveniki, gasilci, policisti, obiskali bodo šole, kmetije, bolnišnice, zdravstvene domove, pa tudi kulturne in turistične zanimivosti. Prav tako bodo skupaj z lokalnimi skupnostmi slovesno odprli nekaj cestnih naložb. Na obisku bodo poskrbeli tudi za bolj sproščeno vzdušje. Danes (v torek) bo ob 19.30 uri v šentjurski dvorani Hruševec košarkarska tekma – predstavniki vlade se bodo pomerili z župani in podjetniki iz Savinjske regije. Veseli bodo navijačev! (AD)