januar 15, 2018

Šentjurska Kea v veliko naložbo, tudi nove zaposlitve

Trgovsko podjetje Kea bo v Šentjurju zgradilo distribucijsko-logistični center. 1,8 milijona evrov vreden objekt naj bi vrata odprl avgusta letos. 

Veriga trgovin Kea bo logistično poslovanje preselila v šentjursko obrtno cono. (Foto: Kea)

Vse službe na enem mestu
Podjetje Kea, ki ima v Sloveniji mrežo 28 trgovin, bo še ta mesec začelo gradnjo distribucijsko-logističnega centra v industrijski coni Šentjur – Hruševec. "Zgradili bomo okoli 3000 kvadratnih metrov velik montažni objekt, v katerem bo centralno skladišče za oskrbo vseh trgovin, v objektu bo tudi poslovni del s pisarnami za komercialo in druge naše skupne službe. Zastavili smo si cilj, da objekt zgradimo do avgusta letos," pravi direktor Boštjan Kukovičič in dodaja, da bodo z novim distribucijsko-logističnim centrom precej olajšali poslovanje družbe: "Dosedanje kapacitete smo s hitro rastjo podjetja že povsem zapolnili. Na enem mestu bomo tako združili vso logistično poslovanje v verigi trgovin Kea, gre pa seveda za enega najpomembnejših strateških korakov v delovanju našega podjetja." Nov objekt bo stal 1,8 milijona evrov.

Do deset novih zaposlitev
V novi poslovni stavbi namerava Kea odpreti tudi nekaj novih delovnih mest. "Skladišča, ki jih imamo trenutno na treh lokacijah, bomo skupaj z ekipami zaposlenih preselili na novo lokacijo v Šentjur, kjer bomo na novo zaposlili od pet do deset ljudi," napoveduje Kukovičič. Kea sicer že zdaj zaposluje okoli 220 delavcev. Za gradnjo distribucijsko-logističnega centra v Šentjurju so je uprava odločila, ker je največ njihovih trgovin prav v celjski regiji. (SP)