september 8, 2017

V Šentjurju odprli prodajalno Merkurja

V Šentjurju je odprla vrata nova franšizna prodajalna Merkurja. Projekt je nastal v okviru podjetja ESO, ki sodi v poslovno skupino VOC. Trgovina ponuja več kot 20 tisoč izdelkov v dveh nadstropjih. Gre za prvo Merkurjevo franšizo, ki je zasnovana po prenovljenem modelu poslovanja.

Nova Merkurjeva trgovina je pomembna pridobitev za lokalno prebivalstvo. (Foto: Nataša Müller)

17 zaposlitev
Po besedah direktorja Jureta Šepetavca bodo lahko kupci v novi sodobni trgovini Merkur Šentjur na skoraj 1.200 kvadratnih metrih ob pomoči strokovno podkovanih prodajalcev izbirali med več kot 20.000 izdelki iz skoraj vseh Merkurjevih prodajnih programov. „V Šentjur smo pripeljali trgovino s tehničnim blagom, ki ima zelo kakovosten izbor blaga. Tako velike trgovine s tako obsežno ponudbo v Šentjurju doslej še ni bilo. To je velika pridobitev za šentjursko regijo, saj se ljudem ni treba več voziti v Celje ali Rogaško Slatino," razlaga Šepetavc in dodaja, da je trgovina razdeljena v 12 oddelkov. V njej so na voljo orodje, okovje in vijaki, barve in gradbeni material, les, kopalnice, vse za elektro, vodovod in ogrevanje, gospodinjski pripomočki, pa tudi sezonska ponudba svetil, malih gospodinjskih aparatov in bela tehnika. V novi Merkurjevi trgovini v Šentjurju je delo dobilo 17 ljudi.

Merkur širi poslovanje
Gre za prvo Merkurjevo franšizo, ki je zasnovana po novem modelu poslovanja. Po besedah Blaža Pesjaka, predsednika uprave družbe Merkur trgovina, so v Merkurju letos začeli prenavljati franšizni model poslovanja, s katerim bodo Merkurjeve franšizne trgovine v prihodnje poleg enotnega videza in bogate ponudbe kakovostnih izdelkov kupcem zagotavljale tudi strokovno svetovanje in celovito podporo. ”Franšize bodo ponujale nekoliko širši nabor izdelkov in storitev, Merkur pa bo trgovcu ponudil več podpore pri izobraževanju in nabavi ustreznega blaga,” je ob odprtju pojasnil Pesjak in dodal, da ima Merkur trenutno 23 trgovskih centrov po vsej Sloveniji in 13 franšiznih trgovin, število teh trgovin pa namerava v prihodnje še povečati na 15. Merkur sicer po Pesjakovih besedah nadaljuje uspešno poslovanje in širi prodajo podjetjem. Poslovni rezultat v prvih sedmih mesecih leta 2017 v višini 4,6 milijona evrov je za 1,6 milijona oz. za 51 odstotkov boljši kot v primerljivem obdobju lanskega leta. (SP)