april 18, 2017

V Šentjurju spet čas za Šentjurjevo

Šentjur bo do začetka maja v znamenju Šentjurjevega. Vrhunec bo v soboto, ko bo v Zgornjem trgu Jurjev sejem z bogatim spremljevalnim programom. Tradicionalno Šentjurjevo skupaj sicer prinaša več kot 20 dogodkov za vse generacije in okuse.

Utrinek z lanskoletnega Šentjurjevega.

Osrednja turistična prireditev
Šentjurjevo je največja turistična prireditev v občini Šentjur. Od 20. aprila do 2. maja bodo najrazličnejši dogodki, na svoj račun bodo prišli ljubitelji glasbe, etnografije, turizma in kulinarike, manjaklo ne bo niti športa. „Ta prireditev je prava priložnost, da pokažemo mnogo tistega, kar v Šentjurju premoremo, je pa to seveda poleg prikaza posameznih aktivnosti tudi možnost za druženje, kar je pa nenazadnje najbolj pomembno,“ pravi šentjurski župan Marko Diaci. Prireditve Šentjurjevega vsako leto privabijo ljudi iz šentjurske občine ter okoliških in bolj oddaljenih krajev, če dobro služi vreme, jih v slabih dveh tednih naštejejo več kot deset tisoč.

Spomin na stare čase
„Tako kot prejšnja leta bo gostitelj v šentjurskem Zgornjem trgu, kjer bo sobotni sejem, Gustav Ipavec, saj sledimo konceptu Zgornjega trga na prelomu 20. stoletja. Seveda pa bo na ta dan vozil tudi cestni vlakec, od šentjurske železniške postaje v Zgornji trg,“ razlaga predsednik Mestne skupnosti Šentjur in galvni organizator Šentjurjevega Jure Raztočnik. Med novostmi ob tem izpostavlja sobo pobega, ki bo v Galeriji Zgornji trg, ter društveno tržnico s predstavitvijo društev ta petek. Podrobnejši program Šentjurjevega poglejte TUKAJ, med največjimi prireditvami pa velja izpostaviti tekmovanje v kuhanju kisle juhe, postavitev mlaja na star način, razglasitev županovih vin, Jurjev pohod, revijo narodnozabavnih ansamblov, razstavo starodobnih avtomobilov in etno koncert. Podrobneje prisluhnite Juretu Raztočniku v spodnjem posnetku, o sejmu in možnosti ogleda šentjurskih muzejskih zbirk pa je spregovorila vodja TIC-a Alenka Testaniere. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Alenka Testaniere o Jurjevem sejmu in muzejskih zbirkah

Jure Raztočnik o programu Šentjurjevega