april 6, 2018

V Šmarju pri Jelšah že tretji FAF

Šmarska knjižnica bo že tretjič pripravila Festival amaterskega filma (FAF). Zbira že kratke filme amaterskih in neodvisnih filmskih ustvarjalcev. Najboljši bodo na ogled na festivalu, v drugi polovici maja. Obljubljajo tudi nagrade.

Kdo bo letos domov odnesel nagrado za najboljši kratki film? (Foto: Knjižnica Šmarje pri Jelšah)

Kratki filmi najrazličnejših tematik
FAF bo v Šmarju pri Jelšah 18. in 19. maja. K sodelovanju vabijo ljubitelje filmske umetnosti, ki ste v letošnjem ali v lanskem letu ustvarili kakšen kratek film. Do 5. maja lahko pošljete amaterske in neodvisne filme. Dolgi so lahko največ 16 minut, tematika je prosta, žanrsko pa so lahko filmi dokumentarni, igrani, eksperimentalni ali animirani. Iz razpisa je še razvidno, da lahko vsak posameznik prijavi največ tri filme, podroben razpis pa najdete TUKAJ.

Nagrade strokovne komisije in občinstva
Vse prispele prijave bo pregledala komisija in izbrala osem najboljših filmov. Uvrstili se bodo v tekmovalni dela FAF-a, ko bodo na festivalu filmi tudi na ogled. Razglasili bodo zmagovalca po izboru strokovne komisije, ki bo dobil 300 evrov nagrade, ter po izboru občinstva, ta nagrada bo vredna 100 evrov. Lani sta zmagali Lina Eržen s filmom Mine dan, začne se jutro in Katja Gajšek s filmom Jaz, predlani, na prvem festivalu, pa Marko Samec s filmom Sofia 13 in OŠ Šmarje pri Jelšah s filmom Prva laž. (AD)