maj 31, 2017

V soboto v Rogaški Slatini Afroditin tek

Radio Štajerski val in Kozmetika Afrodita pripravljamo novost – Afroditin tek. V soboto bo v Rogaški Slatini z nami teklo 550 tekačev in tekačic. Spremljal jih bo slogan Aktivni v svoji koži, s tekom pa bomo tudi dobrodelni. V Rogaško v soboto vabljeni tudi, če ne boste tekli, saj bo še ostalo pestro dogajanje, tekači pa lahko že jutri prevzamete štartne številke na sedežu podjetja Kozmetika Afrodita v Rogaški Slatini.

Na Afroditinem teku bomo obkroženi z zelenjem - tudi zeleno majčko dobijo vsi tekači.

Lepota in zdravje z roko v roki
»Z Afroditinim tekom želimo spodbuditi ljudi v našem okolju in širše k bolj zdravemu načinu življenja, saj lepota vsakega posameznika izvira od znotraj. Kot zagovorniki aktivnega preživljanja prostega časa verjamemo, da lepota in zdravje hodita z roko v roki ter da je zares lep tisti, ki se tako tudi počuti. Hkrati pa želimo kot družbeno odgovorno podjetje doprinesti k še prijetnejšemu in družinam še bolj prijaznemu okolju v Rogaški Slatini,« pravi ustanoviteljica Kozmetike Afrodita Danica Zorin Mijošek. Župan Občine Rogaška Slatina, ki je tudi podprla dogodek, mag. Branko Kidrič ob tem dodaja: »Športno obarvana Rogaška Slatina postaja prepoznavna tudi skozi rekreativne in tekmovalne prireditve. Zato smo še toliko bolj veseli, da bodo letos ulice našega mesta poleg kolesarjev zasedli tudi tekači. Dobrodošli v Rogaški Slatini

Tek v prijetnem, zelenem okolju
Čeprav bo tek pvič, je odziv odličen. Na tekmovalni progi, dolgi 5 in 10 kilometrov, ter na netekmovalno promocijsko kilometrsko traso, se bo skupaj podalo 550 tekačev. Start in cilj vseh prog bo na Evropski ploščadi. Netekmovalna proga bo po promenadi v Rogaški Slatini, tekmovalni pa bosta po Rogaški in okolici. Vse bodo v prijetnem, zelenem okolju, posamezni odseki bodo po lokalnih in državnih cestah, ki bodo v času teka zaprte. Daljši progi prečkata tudi želežniške tire, a za varnost je poskrbljeno, saj v predvidenem času prečkanja na progi ni predvidenihi vlakov. Kljub vsemu vse tekače pozivamo, da upoštevajo cestno prometne predpise. Video prikaz 5- in 10-kilometrskih prog poglejte TUKAJ.
Vse prebivalce in obiskovalce Rogaške Slatine organizator prosi za razumevanje v času cestnih zapor, ki bodo predvidoma v času med 9.50 in 10.50 na naslednjih lokacijah Območje Evropske ploščadi, Kidričeva ulica, Ulica 14. divizije, območje Spodnje Sečovo, Cvetlični hrib, Zdraviliški trg, Sotelska cesta, območje Rjavice in območje Tržišča. .

Za najhitrejše lepe nagrade
Najhitrejši v vseh kategorijah obeh tekmovalnih tekov bodo lepo nagrajeni. Prejeli bodo pokale Steklarne Rogaška in bogate nagrade. Prvourščeni v moški in ženski kategoriji na 10 in 5 km bodo dobili wellness vikend paket za 2 osebi s Kozmetiko Afrodita v Rogaški Slatini, nagrada za 2. in 3. mesto v moški in ženski kategoriji pa je dan za razvajanje s Kozmetiko Afrodita v Rogaški Slatini. Vsi udeleženci teka pa bodo prejeli darilno vrečko s promocijskimi izdelki Kozmetike Afrodita in ostalih pokroviteljev.
 
Vabljeni tudi netekači
V Rogaško Slatino pa v soboto vabimo tudi tiste, ki ne boste tekli. »Na dan teka bo na samem prizorišču, na in ob Evropski ploščadi, poskrbljeno za prijetno vzdušje ter animacijo in varstvo otrok. V času dogodka bo po Rogaški Slatini vozil tudi turistični vlakec, ki bo obiskovalce popeljal do Kozmetike Afrodita in Steklarne Rogaška, kjer bodo tudi organizirana vodenja po steklarski turistični poti. Spoznali boste tudi ekipo Štajerskega vala, saj bomo to dopoldne v živo oddajali iz mobilnega studia na slatinski Evropski ploščadi,« našteva predstavnica organiziatorja Greta Kokot Rajković, programska direktorica Radia Štajerski val. Dodaja še, da bo dogodek, pri katerem kot športni partner sodeluje Atletski klub Šentjur, tudi dobrodelne narave. Del sredstev od vsake prijave bo namreč namenjen v sklad za nakup posebnega igrala za III. OŠ v Rogaški Slatini.

Kratkotrajna popolna cestna zapora
Popolna kratkotrajna zapora ceste bo predvidoma v času med 9.50 in 10.50 na naslednjih lokacijah: območje Evropske ploščadi, Kidričeva ulica, Ulica 14. divizije, območje Spodnje Sečovo, Cvetlični hrib, Zdraviliški trg, Sotelska cesta, območje Rjavice in območje Tržišča. Zapore na posameznih odsekih bodo trajale največ do 40 minut. Zaradi kratkotrajne popolne zapore glavnih prometnic in povezav stranskih prometnih smeri nanje vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje.

Galerija slik