junij 8, 2015

V Špitaliču nova poslovilna vežica

V Špitaliču pri Slovenskih Konjicah imajo novo poslovilno vežico. Denar za 180 tisoč evrov vredno naložbo je zagotovila krajevna skupnost. Novo pridobitev je blagoslovil mariborski škof Alojz Cvikl. Prenovljeno podobo dobiva tudi tamkajšnja cerkev.

Odprtju poslovilne vežice so prisostovali številni krajani, blagoslovil jo je mariborski škof Alojz Cvikl

Uresničena večletna želja krajanov
Želja po novi poslovilni vežici je med krajani konjiške krajevne skupnosti Špitalič prisotna dlje časa. Špitalska krajevna skupnost pa jo je začela uresničevati pred približno štirimi leti. V objektu so dva poslovilna prostora, kuhinja in sanitariji. Približno 180 tisoč evrov vredno naložbo je v celoti plačala krajevna skupnost Špitalič. Odprtja tako želene pridobitve so se udeležili številni krajani, prišli so tudi konjiški, zreški in vitanjski župan, Miran Gorinšek, Boris Podvršnik in Mirko Polutnik, ter poslanec Slovenske demokratske stranke Bojan Podkrajšek. Mariborski škof Alojz Cvikl je blagoslovil novogradnjo in daroval mašo v tamkajšnji cerkvi.

Cerkev dobiva prenovljeno podobo
Farani oziroma krajani Špitaliča pa zbirajo denar za postopno prenovo dotrajane cerkve v Špitaliču. Lani so v cerkvi prenovili klopi in ogrevalni sistem, letos so zamenjali okna in vrata. Okoli 15 tisoč evrov so stali dosedanji obnovitveni posegi. Z njimi pa bodo, kot pravijo, nadaljevali. (BF)

Galerija slik