september 22, 2017

V svet pravljic z Erazmom in potepuhom

V celjskem gledališču bodo nocoj premierno uprizorili gledališko predstavo za otroke Erazem in potepuh. Erazma igra mladi, 1,88 metra visoki, dramski igralec Blaž Dolenc, ki pravi, da je bilo prav zanimivo stopiti v otroške čevlje, predstava pa, da je za vse starosti, od 5 let do 99 plus.

Erazem in potepuh je poleg Pike Nogavičke eno najbolj branih del mladinske književnosti, ki je Astrid Lingren leta 1958 prineslo nagrado Hansa Christiana Andersena. (Foto: Uroš Hočevar, SLG Celje)

Barvita, igriva, zabavna z globokim sporočilom
Režisersko palico v gledališki predstavi Erazem in potepuh, ki jo je napisala znamenita švedska pisateljica Astrid Lindgren, je prevzela Ajda Valcl. V glavnih vlogah se bosta preizkusila Blaž Dolenc kot Erazem in Branko Završan kot potepuh Oskar. Kot nam je zaupal Blaž, je predstava namenjena vsem generacijam. Za otroke bo še posebej zanimiva zaradi plesa, petja, igrivosti in vragolij, ki jih z Brankom počneta na odru. Na vprašanje, kaj je sporočilo predstave, je Blaž odgovoril takole: »Toliko je hiš in tako malo domov.« Vabljeni, da se znova podate v svet pravljic in pripovedk nocoj ob 18. uri v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, TUKAJ pa preverite še, kdaj si lahko ogledate ponovitve. V spodnjem posnetku pa odkrite še več zanimivosti o predstavi Erazem in potepuh. Nekaj jih je Nini Slak zaupal Blaž Dolenc. (NS)

Datoteke

BLAŽ DOLENC O PREDSTAVI ERAZEM IN POTEPUH