april 13, 2017

V Žalcu peli, igrali in plesali

V Žalcu se je dopoldne začela dvodnevna revija Zapojmo, zaigrajmo, zaplešimo. Na njej se predstavljajo otroci, mladostniki in odrasli s posebnimi potrebami iz vse države. Zaploskal jim je tudi predsednik republike Borut Pahor.

Predsednik Pahor med udeleženci državne revije Zapojmo, zaigrajmo, zaplešimo. (Foto: FB Borut Pahor)

Umetnost je univerzalen jezik
Revijo, že 27. po vrsti, tokrat gostijo v II. OŠ Žalec, v kateri znanje nabirajo otroci in mladostniki s posebnimi potrebami. Pridružujejo se jim še otroci, mladostniki in odrasli iz drugih koncev Slovenije, iz najrazličnejših zavodov, šol, centrov in društev. Dokazujejo, kako dobri glasbeniki, pevci in plesalci so. "Petje, igranje in ples so jeziki, ki jih razumemo vsi in so ravno zato pomembni, ker nas združujejo, razveseljujejo in navdihujejo," je na odprtju prireditve poudarila ravnateljica žalske šole Petra Petrovič Pražnikar.

Predsednik obiskal tudi fontano Zeleno zlato
Povabilu na ogled odprtja dvodnevne državne revije se je odzval tudi predsednik republike Borut Pahor. Dejal je, da vsakoletna revija dokazuje, da kljub zadregam in predsodkom do drugačnosti obstaja tudi sončna stran podobe naše družbe, ki je odprta in posluša tiste, ki so drugačni. Predsednik je obisk Žalca izkoristil tudi za ogled znamenite žalske fontane piv Zeleno zlato, kjer je nazdravil z županom Jankom Kosom. Videoposnetek si lahko ogledate TUKAJ. (AD)

Galerija slik