maj 23, 2018

V Zrečah novo mini krožišče

Na prometno zelo obremenjeni Kovaški cesti ob poslovno-industrijski coni v Zrečah je občina uredila manjše krožišče, pločnik, javno razsvetljavo in sistem odvodnjavanja. V ta namen je v proračunu zagotovila 170 tisoč evrov. Odprtje je bilo sicer načrtovano že lani jeseni, a je gradbincem zagodlo vreme.

Slabo volja voznikov na Kovaški cesti v Zrečah, kjer je pogosto prihajalo do zastojev, je odpravilo mini krožišče. Promet bo bolj tekoč, predvsem pa bolj varen.

Otvoritveni trak prerezali danes
Promet pri poslovno-industrijski coni je zelo gost, zato je v križišču med Rudniško in Kovaško cesto - predvsem v jutranjih in zgodnjih popoldanskih urah, ko se na delo in domov vrača več sto zaposlenih v zreških podjetjih - prihajalo do zastojev. Zreško gospodarstvo namreč zagotavlja več kot 4 tisoč delovnih mest. Največ v Uniorju, GKN Drivelinu in Swatycometu. Staro križišče, ki ni bilo opremljeno s semaforji, so preuredili v manjše krožišče, središčni otok je tlakovan s pohorskim granitom. Promet bo na tem odseku poslej bolj tekoč, predvsem pa varnejši. V bližini je tudi osnovna šola. Občina je sočasno uredila še del lokalne ceste v smeri trgovine Spar in preplastila del Rudniške ceste. "Zavedamo se, da je urejena prometna infrastruktura ključna tudi pri razvijanju ambicij na področju turizma. Temu segmentu gospodarstva v naši lokalni skupnosti namreč posvečamo veliko pozornosti," poudarja župan Boris Podvršnik. Občina je za izvajalca del na javnem razpisu izbrala konjiško družbo Gradnje Marguč, ki nekajmesečno zamudo pri gradnji pripisuje slabim vremenskim razmeram. Tudi o tem župan Podvršnik v spodnji izjavi. (BF)

Galerija slik

Datoteke

ŽUPAN BORIS PODVRŠNIK O KROŽIŠČU