december 12, 2015

Vabi konjiška Zimska pravljica

Imate radi pravljice? V Slovenskih Konjicah je zaživela Zimska pravljica. Postregla bo s številnimi priložnostmi za prijetno druženje na prostem, zabavno bo tudi na najdaljšo noč v letu.

Zimska pravljica ni le za Konjičane, organizatorji bodo veseli tudi obiskovalcev od drugod.

Prepevala bo tudi Eva Boto
Na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah v praznični razsvetljavi že sije gozdiček, ob njem je drsališče. Letošnje je večje, zato je drsanje še prijetnejše. Po besedah vodje konjiškega turistično-informacijskega centra Tjaše Kangler bo 26. decembra vrata odprl Pravljični sejem z bogato ponudbo izdelkov domačih obrti in kulinaričnih dobrot. Postavili bodo lesene hiške in pričarali vzdušje zimske vasice. "Vsak popoldan od 17. do 19. ure bodo obiskovalci lahko uživali v raznolikem kulturnem programu. Predvsem glasbe bo na pretek. Različnih glasbenih zvrsti. Izpostavila bi nastop ansambla Črna mačka z Evo Boto. Pa tudi to, da se bo predzadnji dan leta na Mestni trg na kočiji pripeljal Dedek Mraz in obdaril vse otroke," navaja Kanglerjeva. Na predbožični večer pa vabi na sprehod skozi konjiško staro mestno jedro. Pravi, da bo čaroben. Zakaj? Potoček Gospodična, ki se vije skozi stari del mesta, bo namreč zasijal v soju svečk, ki jih bodo prižgali konjiški skavti.

Slovo od starega, dobrodošlica novemu
V leto 2016 bodo Konjičani vstopili ob zvokih narodno-zabavnega ansambla Toti Štajerci. V družbi župana Mirana Gorinške bodo odštevali zadnje minute starega leta in zaželeli dobrodošlico novemu. Poskrbljeno bo za okrepčilo. Ognjemeta pa tudi letos v Slovenskih Konjicah ne bo. "Želimo biti prijazni do narave, obenem pa varčevati s proračunskim denarjem. Iskrice v očeh obiskovalcev si bomo prizadevali prižgati z iskrivim druženjem in barvitim programom," še napoveduje Kanglerjeva. Da bo zimska pravljica zaživela v vsej svoji pristnosti, pa ni odvisno od organizatorjev, temevč od vremena. Želijo si, da bi jih nebo čim prej obdarilo s snežinkami. (BF)

Galerija slik