avgust 3, 2015

Varčnejša šola in vrtec na Blagovni

Podružnična osnovna šola Blagovna in tamkajšnji vrtec bosta kmalu energetsko varčnejša. Občina Šentjur je obnovo že začela, končana naj bi bila do začetka šolskega leta.

POŠ Blagovna je nujno potrebna obnove. (Foto: Občina Šentjur)

Nova okna, fasada in del strehe
Šentjurska občina bo poletne počitnice izkoristila za več energetskih obnov. Na Blagovni so dela že začeli, stala bodo 265 tisoč evrov, od česar je občina 70 tisočakov dobila na razpisu Eko sklada. „Z izvedenimi deli bo objekt energetsko varčnejši, izboljšalo se bo bivalno okolje za učence in zaposlene, bolj urejena bo tudi zunanja podoba. Nova fasada bo toplotno izolirana, nameščeno bo novo stavbno pohištvo, deloma bo zamenjana strešna kritina oziroma bo izolirano podstrešje,“ pravijo v občinski upravi in dodajajo, da bodo učinki vidni že v novi ogrevalni sezoni.

Še več energetskih obnov
Energetsko obnovo pa bodo v prihodnjih dneh začeli še v štirih vrtcih šentjurske občine. Varčnejša bosta vrtca na Planini pri Sevnici in v Slivnici, stroji bodo brneli tudi v enotah šentjurskega vrtca Pešnica in Center. Tudi za te obnove je občina dobila sofinanciranje Eko sklada. (AD)