januar 19, 2018

Več optimizma tudi med podjetniki na Šmarskem

Območna Obrtno-podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah bo v soboto v Podčetrtku organizirala srečanje podjetnikov in obrtnikov. Pregledali bodo dosežke minulega obdobja, spregovorili pa tudi o izzivih, s katerimi se srečujejo, največji je finančna nedisciplina.

Člani obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah na enem od izletov.

Med podjetniki pozitivno vzdušje
Na srečanju Območne Obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah, ki združuje obrtnike in podjetnike iz šestih občin Obsotelja in Kozjanskega, bosta zbrane pozdravila predsednik zbornice Aleš Seidl in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Na dogodku bodo podelili jubilejna in posebna priznanja obrtnikom za njihovo delovanje v obrtni zbornici, spregovorili bodo tudi o gospodarskih razmerah v Obsotelju in na Kozjanskem ter širše. "Med podjetniki je čutiti pozitivno vzdušje. Smo na pravi poti in upamo, da bo tako tudi v bodoče,“ ocenjuje predsednik zbornice Aleš Seidl, ki si ob tem želi boljše pogoje za razvoj podjetništva v Sloveniji.

Največja težava finančna nedisciplina
Obrtno podjetniška zbornica se pri poslovanju srečuje s številnimi izzivi in težavami. "Največ težav povzročata plačilna nedisciplina in hitro spreminjajoča se zakonodaja,“ pravi Seidl. Da bi bili njihovi člani čim bolje seznanjeni z novostmi, zbornica zanje pripravlja predavanja in izobraževanja. Članstvo v zbornici jim omogoča tudi številne prednosti in ugodnosti. Srečanje v Podčetrtku bo priložnost, da si podjetniki izmenjajo izkušnje, zato Seidl upa, da se ga bo udeležilo čim več njihovih članov. Zanje pripravljajo druženje s pokušino vrhunske hrane in pijače. Predstavili se bodo najboljši lokalni gostinci in vinarji, prišel bo tudi Chef Marko Pavčnik, ki smo ga lahko spremljali kot komentatorja v televizijski oddaji Gostilna išče šefa. Za glasbeni show bo poskrbela skupina Show Mix, ki bo popeljala v čase legendarne Abbe. (SP)