avgust 20, 2016

Veselo na Šempetrskih vaških igrah

V Bistrici ob Sotli je konec tedna v znamenju tradicionalnih vaških iger. Letos so pripravili kar dvodnevni program. Vrhunec je današnja sobota, ko se bodo popoldne v številnih disciplinah med seboj pomerile vse bistriške vasi.

Zelo glasno je bilo na tekmovanju v vleki vrvi.

Tekmovali v nogometu in vleki vrvi
Šempetrske vaške igre, kot imenujejo dogodek, se je letos začel že v petek, s tržnico domačih dobrot in z nogometnim turnirjem za najmlajše. Veliko pozornosti in navijanja so poželi tekmovalci, ki so se pomerili v vleki vrvi. Naziv državnega prvaka v kategorijah do 750 kilogramov in do 900 kilogramov so si priborili tekmovalci z Buč iz sosednje občine Kozje. Drugo mesto so zasedli domačini, tretje mesto je pripadalo ekipi iz Juršincev.

Zadišalo  po puranji obari
Tekmovali pa niso zgolj le najmočnejši, ampak tudi kmečke žene. Bistrica ob Sotli je namreč gostila državno tekmovanje v kuhanju puranje obare, v katerem se je pomerilo pet kuharskih ekip. Najokusnejšo obaro so pripravile kuharice iz Društva kmetic, žena in deklet na podeželju Izlake. Priznanje jim je podelila vinska kraljica in domačinka iz Bistrice Sara Stadler, ki je s seboj pripeljala vinske kraljice iz vseh vinorodnih pokrajin Slovenije. Petkovo dogajanje smo ujeli tudi v naš foto objektiv. Kako je bilo, preverite v spodnji foto galeriji.

Katera vas bo zmagala?
Tekmovalno vzdušje bo vladalo tudi v soboto, ko se bodo v vaških igrah pomerile vse bistriške vasi. Vsaka ekipa bo morala pokazati številne spretnosti, pa tudi nekaj kreativnosti. Kot vsako leto, bodo tudi letos namreč nagradili najbolj domiseln prihod na prizorišče dogajanja. (PŽ)