maj 27, 2017

Vojska se na ogled postavi

V Vojašnici Franca Rozmana-Staneta Celje je bilo včeraj ves dan živahno. Vrata vojašnice so bila namreč na stežaj odprta za obiskovalce. Predvsem najmlajši so z navdušenjem in sijočimi očkami spoznavali poklic vojaka in vso opremo. Pri raziskovanju smo se jim pridružili tudi mi. 

Otroci so bili najbolj navdušeni nad helikopterjem in vožnjo z vojaškim vozilom valuk (Foto: Desetnik Luka Mitrovć, Vojašnica Franca Rozmana-Staneta Celje)

Nekoliko drugačen delovni dan
Za vojake v celjski vojašnici je bil včerajšnji dan nekoliko bolj sproščen. Radovednim obiskovalcem so predstavili svoj poklic in naloge, opremo in vozila. „Najmlajši so lahko uživali v vojaško obravanih otroških kotičkih, lahko so se vozili z vojaškimi vozili in si ogledali vojaški helikopter,“ je povedal podpolkovnik Boštjan Novak, poveljnik 20. pehotnega polka in Vojašnice Franca Rozmana Staneta Celje. Predstavitvi vojske so se pridružili tudi gasilci, policisti, civilna zaščita in vodniki reševalnih psov. Dogajanje je bilo res pestro, kako so ga doživljali najmlajši, prisluhnite v spodnjem posnetku. O namenu dogodka prisluhnite tudi podpolkovniku Boštjanu Novaku in si oglejte nekaj foto utrinkov. (NS)

 

Datoteke

BOŠTJAN NOVAK O NAMENU DNEVA ODPRTIH VRAT

DAN ODPRTIH VRAT SKOZI OČI MALČKOV