avgust 4, 2017

Z igro do angleščine in svoje zgodovine

Otroci so se v teh dneh na zabaven, poletni in prav nič šolski način v Rogatcu učili novega angleškega besedišča in zanimivosti svojega kraja, ki ga prepogosto premalo poznamo. Obiskali smo jih na poletnem kampu.

Otroci so se učili tudi starih ljudskih plesov.

Igre in delavnice
"Ženi sem pripovedoval, koliko zanimivih stvari se da početi v Rogatcu, pa mi je predlagala, da organizirava ta tabor," o začetkih Poletnega kampa za otroke pripoveduje Andy Berlet, Newyorčan, ki že devet let živi v Rogatcu. Z ženo sta se povezala z rogaškim turističnim centrom in nastal je petdnevni tabor, prvi v začetku julija in drugi v začetku avgusta. Otrokom so želeli predvsem omogočiti preživljanje prostega časa v naravi, jim z družabnimi igrami približati angleški jezik ter z delavnicami lokalne znamenitosti.

Svoje okolje navadno preslabo poznamo
"Sam prihajam iz New Yorka in dolgo nisem obiskal največjih newyorških znamenitosti, ker sem pač živel tam. Ne pomisliš, da bi si ogledal turistične znamenitosti v svojem kraju," pravi Berlet, ki se mu zdi Rogatec bogato prepreden z zgodovino in dediščino naših prednikov. Otroci so tako poletne dneve preživljali med Muzejem na prostem in dvorcem Strmol. Med drugim so ustvarjali z glino, izdelovali sveče, pletli zapestnice, se učili starih plesov in spoznali ljudska glasbila. Otroci - v Rogatcu jih je obiskala Tina Murko Gajšek - pravijo, da so se v taboru marsičesa naučili na zabaven način, prisluhnite jim v spodnjem posnetku. (TMG)

Galerija slik

Datoteke

Otroci o taboru