junij 14, 2015

Z odpadnim papirjem za čisto okolje

Letošnja akcija zbiranja odpadnega papirja za osnovnošolce, dijake in vrtčevske otroke na Celjskem je končana. Vsi skupaj so zbrali več kot 500 ton odpadnega papirja in tako prispevali k čistejšemu okolju.

Največ odpadnega papirja so zbrali učenci Osnovne šole Hudinja. (Foto: Simbio)

Zmaga znova Osnovni šoli Hudinja
V letošnjem šolskem letu je odpadni papir zbiralo 22 osnovnih šol, devet podružničnih šol, dve srednji šoli in deset vrtcev. Vsi sodelujoči so zbrali 547 ton odpadnega papirja in s tem rešili skoraj 10 tisoč dreves. Že deseto leto zapored je prvo mesto po količini zbranega papirja osvojila Osnovna šola Hudinja. S kar 278 kilogrami na učenca si je ponovno prislužila prvo nagrado, skupaj pa so učenci zbrali 135 ton papirja. Drugo mesto so osvojili učenci Osnovne šole Glazija, ki so skupaj  zbrali 27 ton odpadnega papirja.

Z zbiranjem papirja tudi pomagali
Namen akcije zbiranja odpadnega papirja je osvestiti otroke, učence in dijake o pomembnosti varovanja okolja in narave, hkrati pa spodbuditi in razvijati njihov čut za skupno dobro. »Akcija ni pomembna le po ekološki plati, pač pa ima tudi svoj humanitarni vidik. Šole namreč del denarja, ki ga dobijo za zbrani papir, namenijo v poseben sklad za otroke, ki si ne morejo plačati malic, šole v naravi in podobnega, del pa dobijo tudi razredi za svoje zaključne izlete,« je na zaključni prireditvi poudaril direktor Simbia Marko Zidanšek. Sicer pa je bilo v zadnjih enajstih letih zbranih 5.688 ton odpadnega papirja, na ta način pa ohranjenih 100 tisoč malih dreves. (NS)

 

Galerija slik