maj 4, 2017

Z ukradenimi tablicami in hladnim orožjem v avtu

Policisti so v Arji vasi ustavili voznika, ki je vozil avtomobil z ukradenimi registrskimi tablicami. V vozilu so našli hladno orožje, tablete ter injekcijski igli. Ob tem je vozil pod vplivom prepovedanih drog.

S takšno katano se je Celjan vozil v neregistriranem avtomobilu in pod vplivom prepovednih drog. (Foto: PU Celje)

Katana s 45-centimetrskim rezilom
Policista Postaje prometne policije Celje sta voznika ustavila v ponedeljek ponoči na regionalni cesti v Arji vasi. Pri nadzoru vozila Renault megane sta ugotovila, da je imel nameščene registrske tablice, ki so bile ukradene že leta 2010. Vozilo je bilo iz prometa odjavljeno leta 2014. „V nadaljnjem postopku sta policista vozniku poleg ukradenih registrskih tablic zasegla še hladno orožje, prirejeno za napad, in sicer katano z rezilom dolžine 45 centimetrov. Voznik ga je imel v vozilu ob sedežu, na dosegu roke. Prav tako sta mu zasegla vrečko z neznano belo rjavo praškasto snovjo, za katero je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo, ter tablete in dve injekcijski igli,“ so sporočili iz celjske policijske uprave. Nadaljnja analiza je potrdila, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi v organizmu. Strokovni pregled v najbližji bolnišnici je voznik odklonil.

Bo ob vozniško dovoljenje?
Ker je voznik odklonil strokovni pregled, so policisti podali obdolžilni predlog na krajevno pristojno sodišče, poleg visoke globe mu grozi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Za posedovanje hladnega orožja in prepovedanih drog bodo zoper Celjana uvedli še prekrškovni postopek. Hladno orožje in prepovedane droge bodo uničili. (AD)