april 4, 2016

Za umor v Celju najverjetneje krivo ljubosumje

Celjski kriminalisti so na novinarski konferenci predstavili nekaj podrobnosti petkovega umora v Celju. 39-letni Celjan naj bi 33-letno partnerico, s katero sta bila pred ločitvijo, do smrti zabodel zaradi ljubosumja.

Celjski kriminalisti so predstavili dosedanje ugotovitve glede petkovega umora v Celju. Vseh podrobnosti niso razkrili, saj preiskava še poteka.

Dodek videl tudi otrok?
Preiskava krutega umora v Celju še ni končana, po dosedanjih ugotovitvah pa naj bi bila motiva za dejanje ljubosumje in maščevanje. 33-letnica iz Dominikanske republike in njen 39-letni partner, sicer Celjan, sta se useodnega dne dobila v enem izmed lokalov v celjskem nakupovalnem središču. V prisotnosti svojega mladoletnega otroka sta se pri urejanju podrobnosti ločitve večkrat sprla, nato pa nakupovalni center zapustila. Ženska je odšla na bližnjo avtobusno postajo, moški pa je otroka odložil v avtomobilu na bližnjem parkirišču, vzel nož in se vrnil do ženske. Na avtobusni postaji jo je podrl na tla in jo večkrat zabodel. Kljub hitri pomoči reševalcev je na kraju dogodka umrla. Osumljenec se je nato z avtomobilom, v družbi otroka, ki je dogodek najverjetneje videl, odpeljal proti Slovenski Bistrici. Od tam je poklical policijo, povedal, kaj je storil in se predal.

Osumljenec zaradi družinskega nasilja že obravnavan
39-letni storilec je skupaj z žrtvijo do pred kratkim stanoval na območju Celja. Pred nekaj časa se je ženska odselila v okolico Ljubljane. Par ima skupaj enega otroka, ženska pa je že od prej imela še enega, prav tako mladoletega otroka. Za oba je po umortu poskrbel center za socialno delo. Kot so na novinarski konferenci povedali celjski kriminalisti, je bil 39-letnik za kaznivo dejanje nasilja v družini že pred dogodkom večkrat obravnavan. Prvič leta 2011, drugič pred dvema letoma, obakrat je bil nasilen do partnerice oziroma žrtve petkovega umora. Storilec je trenutno v pridržanju, ki ga je zanj odredil preiskovalni sodnik. Za kaznivo dejanje umora mu grozi od 15 do 30 let zapora. (NS)