februar 15, 2018

Za lažje parkiranje pri šentjurskem zdravstvenem domu

V središču Šentjurja je pričakovati novo urejeno parkirišče. Občina ga bo uredila za zdravstvenim domom in lekarno, kjer je zdaj velikokrat pravi prometni kaos. Če ne bo zapletov, bi lahko na novem parkirišču avte pustili že konec leta.

To parkirišče bo kmalu brez lukenj in z označenimi parkirnimi prostori. (Foto: Štajerski val)

Okoli 140 parkirnih mest
„Pripravljamo projektno dokumentacijo. Tako Celjske lekarne kot šentjurski zdravstveni dom in Mestno skupnost Šentjur smo seznanili z našo idejo, ki jo tudi podpirajo. Postopki tako potekajo, upam, da bi lahko bila gradnja že to leto,“ nam je povedal šentjurski župan Marko Diaci. Dodaja, da bo projekt v dveh fazah: „V prvi naj bi uredili okoli sto parkirnih mest, v drugi, ki se nanaša na dosedanja parkirna mesta – gre namreč za solastništvo treh subjektov – pa še okoli 40“.

Še več načrtov
Diaci ob tem dodatna parkirna mesta napoveduje tudi v Zgornjem trgu, pod cerkvijo, kjer je občina manjše parkirišče uredila že pred časom. Idejno zasnovo že imajo, prav tako zemljišče. Smo pa župana tudi povprašali, ali v občinski upravi po vzoru več krajev razmišljajo o uvedbi brezplačne modre cone na najbolj obremenjenih parkiriščih v mestu, kjer bi bilo mogoče še naprej brezplačno parkirati, a za največ dve uri. „Zaenkrat ostajajo vsa parkirišča tako, kot je sedaj. Verjetno pa bo glede na obseg prometa tudi treba razmišljati o tem, a se bomo pogovarjali takrat, ko bo čas za to in še posebej, če bo takšna ureditev morda pogoj v kakšnih razpisih,“ odgovarja Diaci. (AD)