junij 3, 2015

Za Mi2 dve zlati piščali

Skupina iz Rogatca Mi2 je velika zmagovalka nagrad Zlata piščal. Dobila je kar dve zlati piščali, med drugim najprestižnejšo, za najboljšega glasbenega izvajalca leta.

Skupino Mi2 sestavljajo (z desne proti levi) Igor Peter Orač, Tone Kregar, Robert Novak, Egon Herman in Jernej Dirnbek. Zlato piščal jim je podelil Boštjan Dermol.

Večplastnost nagrade
Potem ko so ugasnili zlati petelini, je bila slovenska glasbena industrija več let brez stanovskih nagrad. Letos so jih znova podelili, tokrat zlate piščali. „Pomen nagrade je večplasten – gre za prepoznavnost preteklega dela, popularizacijo glasbe nasploh, dvig stopnje zavedanja, da je domača glasba pomembna za naš kulturni obstoj, nenazadnje pa gre za potencialno močno vejo gospodarske dejavnosti z visoko dodano vrednostjo in za izvozni artikel,“ pomen strokovnih nagrad opredeljuje član upravnega odbora KUD Zlata piščal Boštjan Dermol.

Navdušili predvsem s Čisto jebo
Na nedavni podelitvi zlatih piščali za ustvarjanje v letu 2014 je bila v središču pozornosti skupina iz Obsotelja in Kozjanskega, Mi2. Podelili so ji zlato piščal za najboljšega izvajalca. Slavila je tudi v kategoriji najboljše skladbe, ki je bila prvič zavrtena v lanskem letu. Zlato piščal je dobila za pesem Čista jeba. In kdo so ostali nagrajenci? Najboljši album je album Muff istoimenskega dua, najboljša novinka lanskega leta 2014 pa je Alma Merklin.