januar 18, 2017

Za Pomurski sejem eno najbolj uspešnih let

Vodstvo Pomurskega sejma je predstavilo dobre rezultate lanskoletne sejemske dejavnosti, ob tem pa razkrilo načrte za leto 2017. Letos bo sejem z mednarodnim kmetijsko-živilskim sejmom Agra proslavil častitljivi 55. jubilej.

Delo v minulem letu in načrte za naprej sta predstavila predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec (levo) in projekti vodja Miran Mate (desno).

Na krilih 55-letne tradicije
Leto 2016 je bilo po oceni predsednika uprave Pomurskega sejma Janeza Erjavca eno izmed najbolj uspešnih v zgodovini sejemskih prireditev. »V Gornji Radgoni smo organizirali šest sejmov, sedem mednarodnih strokovnih ocenjevanj, izpeljali smo jubilejni izbor za 20. vinsko kraljico Slovenije in 21. mednarodno slikarsko kolonijo. Na sejmih je skupaj sodelovalo več kot 2.200 razstavljalcev iz 30-ih držav, obiskalo nas je preko 150 tisoč obiskovalcev,« razlaga Erjavec in hkrati napoveduje izjemno pestro sejemsko ponudbo tudi v letu 2017. Med odmevnejšimi bo zagotovo jubilejni 55. mednarodno-kmetijski sejem Agra. Ključni dogodek bo mednarodna ministrska konferenca, na kateri bo poleg evropskih držav sodelovala tudi Kitajska. Leto 2017 je leto trajnostnega turizma in razvoja, zato bodo v njem zelo veliko pozornosti namenili turizmu, še posebej razvoju in promociji turizma v lokalnem okolju. Iz sejemskega seznama so letos umaknili sejem gradbeništva Megra, ki bo poslej vsaki dve leti, bodo pa obiskovalce še naprej vabili tradicionalni mednarodni sejmi naravi Natura, Lov, Post viva in Medical. (SP)