december 4, 2016

Čarobna in vesela bo tudi Slovenska Bistrica

December tudi v Slovenski Bistrici ne bo skoparil s prireditvami. Postregel bo s priložnostmi za druženje ob gledaliških, glasbenih in pevskih dogodkih, mesto bodo obiskali vsi trije dobri možje, na božičnem sejmu boste lahko kupili darilce za pod drevesce, pa tudi silvestrovanje na prostem bo.

Osrednji prizorišči decembrskega veselega rajanja tudi letos ostajata Trg svobode in dvorišče Bistriškega gradu (Foto: RIC Slovenske Bistrica)

Čarobno za otroke...
Osrednji prizorišči božično-novoletnega utripa v Slovenski Bistrici ostajata Trg svobode in dvorišče Bistriškega gradu. Na grajskem dvorišču se bo že jutri trlo otrok, saj bodo prijetno vznemirjeni prišli pozdravit Miklavža - prišepnil nam je, da ima za vsakega izmed njih pripravljeno darilce. Tudi letos ga bodo spremljali nagajivi parklji in vesele snežinke. Zagotovo bo Miklavž užival v "zveneči" dobrodošlici - prepevanju otroškega pevskega zbora slovenjebistriškega glasbene šole. Dolgo in pridno so vadili, pravijo. "Dva tedna kasneje (19. dec.) bo med slovenjebistriške otroke prišel tudi Dedek Mraz. Sicer pa se bodo vrstili nastopi otrok iz vrtcev in osnovnih šol, igrali bodo harmonikarji Nina Jamnika, pa tudi Miška Frida in Škratovka Julka ne bosta manjkali. V mestu bomo postavili stojnice božičnega sejma," še napoveduje Jana Jeglič. Vse do 24. decembra bodo najmlajši uživali v čarobnem utripu, ki ga bodo pričarali tudi gledališka skupina Fridine mišnice s predstavo Mišja sreča, plesna šola Jaydance in plesni klub Lara.

Veselo za odrasle...
V središču mesta bo veliko razlogov za druženje ob toplem čaju ali "kuhančku," sedem gostincev bo na stojnicah poskrbelo za okusno in raznoliko kulinariko. Prepevale bodo skupine Gemaj, Oberkrainer Slovenska Bistrica, Šesti metek, Hooruk, SkaLama in Soundflay.  Skupina Napev pa bo poskrbela za živahno vzdušje na najdaljšo noč v letu. Veliko Slovenjebistričanov je minula leta silvestrovalo na prostem v domačem kraju. In tudi letos bo, če bo le vreme dopuščalo, znova tako. Večerni utrip na glasbenem odru od 19. decembra do konca leta podrobneje predstavlja Tomaž Pristovnik s slovenjebistriškega RIC-a v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

NASTOPAJOČI V VESELEM DECEMBRU