marec 21, 2017

Davor in Kristijan kavo in čaj plačala z verzom

Svetovni dan poezije je danes in na Štajerskem valu smo se pridružili akciji Plačaj z verzom. V 1.400 kavarnah v 37 državah lahko danes kavo ali čaj namesto z denarjem plačate z verzom. Davor in Kristijan sta pesnila v Podčetrtku. Imamo video dokaz!

Kristijan in Davor sta kovala rime, ker sta oba glasbenika, nista imela večjih težav!

S poezijo za več optimizma
V Sloveniji v akciji Plačaj z verzom sodeluje več kot 60 kavarn. Z akcijo želijo ljudem pokazati, da ima poezija moč, da spreminja naš pogled na svet. „Raziskava je pokazala, da je več kot 80 % ljudi razočaranih nad trenutnimi razmerami v svetu, a vendar štirje od petih verjamejo, da raziskovanje ustvarjalne plati pomaga izboljšati njihov pogled na življenje,“ sporoča organizator, pražarna kave Julius Meinl in dodaja, da želi s pomočjo poezije prebuditi optimističen pogled na življenje v vseh nas.

Akcija tudi dobrodelna
V Sloveniji so se akciji pridružila tudi znana imena – s potujočo kavarno kavo ali čaj danes po Ljubljani, Mariboru in Piranu v zameno za verz delijo Boštjan Gorenc – Pižama, Luka Korenčič in Andrej Težak – Tešky. Pobuda ima tudi dobrodelno noto. Z akcijo bodo vsi sodelujoči poeti pomagali razširiti nabor knjig v knjižnici za slepe in slabovidne otroke ter mladostnike Centra IRIS. Svoj verz sta v eni od sodelujočih kavarn v naših krajih, Kavarni Trunk v Podčetrtku, dopoldne oddala tudi naša voditelja Kristijan Šmid in Davor Pušnik. V spodnjem videu preveri, kaj sta spesnila! (AD)