februar 16, 2018

Olimpijski duh tudi na Rogli

Olimpijske igre v južnokorejskem Pjongčangu so na vrhuncu. Tja so odpotovali tudi številni slovenski navijači. Na Olimpijskem komiteju Slovenije pa niso pozabili na vse tiste športne navdušence, ki olimpijske igre spremljamo doma. Ta konec tedna bodo na Rogli pričarali pravo olimpijsko vzdušje. Preverili smo, kaj se obeta.

Otroci se bodo lahko pomerili v petnajstih zimskih športnih izzivih. In prejeli olimpijske medalje. Ker pomembno je sodelovati, ne zmagati!

Olimpijski ogenj, olimpijska zastava in olimpijkse medalje
Na Rogli bo dogajanje prihajajoči vikend prežeto z olimpijskim duhom. Začelo se bo v soboto dopoldne (ob 10. uri), ko bodo prižgali olimpijski ogenj, zatem bo zaplapolala olimpijska zastava. Tako bodo v pristnem slovesnem vzdušju odprli Olimpijski festival Pjongčang 2018. Pravijo, da je dogodek namenjen predvsem družinam z otroki. Mladi se bodo lahko preskusili v 15 različnih športnih izzivih ter v družbi športnikov preživeli nepozabna dneva. Za športne uspehe bodo prejeli medalje. Organizatorji napovedujejo še olimpijski kviz, nagradne igre ter pester spremljevalni program. Obiskovalci bodo na velikem zaslonu lahko spremljali nastope naših olimpijcev na drugem koncu sveta in bučno navijali zanje. Osrednje prizorišče bo ob pohorski vasici na vrhu smučišča Uniorček, pri znaku "Začni tukaj!" Tam bodo otroci prejeli knjižico za spoznavanje športov in olimpijsko raziskovanje. Predhodne prijave niso potrebne, udeležba je brezplačna. Organizatorji obljubljajo, da bodo tudi za žejne in lačne poskrbeli. (BF)