marec 23, 2017

Vsako vreme ima svoj šarm

23. marec je svetovni dan meteorologije. Eden od poslušalcev je dobil priložnost, da namesto Katje v Mojem jutru napoveduje vreme. Preveri, kako se je v tej vlogi odrezal Marko Mramor z Buč. Smo pa ob tej priložnosti poklepetali tudi z meteorologom Branetom Gregorčičem.

Marko se je odlično znašel pred radijskim mikrofonom!

Bo v nedeljo res sneg?
Vreme je tema, o kateri se zelo veliko pogovarjamo. In nad njim se tudi pogosoto pritožujemo. A Meteorolog Brane Gregorčič pravi, da ima prav vsako vreme nek svoj šarm, svojo romantiko. „Lahko uživamo v vseh tipih vremena, ali pa nam gredo vsi na živce. Ampak jaz sem raje optimist,“ je v Mojem jutru na Štajerskem valu povedal Gregorčič. Pa tudi podrobno je razkril, kako uspejo meteorologi napovedati vreme za točno določen košček sveta. Odgovor na vprašanje, ali bo v nedeljo res snežilo, pa se je ob smehu glasil: „Kakor kje“. Prisluhnite pogovoru z Branetom Gregorčičem v spodnjem posnetku.

Marko za en dan radijski voditelj in meteorolog
Oglejte pa si tudi video, kjer je dokaz, da se je naš poslušalec Marko Mramor odlično odrezal v svojem krstnem radijskem nastopu. Na našem Facebooku se je prav študentu z Buč pri Kozjem nasmehnila sreča in dobil je priložnost skupaj s Katjo in Davorjem napovedovati vreme. Res odlično mu je šlo in morda ga še kdaj slišite! (AD)

Datoteke

Pogovor z meteorologom Branetom Gregorčičem