maj 18, 2016

Zadnjo majsko nedeljo vsi Na kolo

Maj letos že enajstič prinaša največjo tradicionalno družinsko rekreativno kolesarsko prireditev Na kolo. Kolesarski navdušenci se bodo tokrat lahko podali po osmih trasah. Organizatorji jih pričakujejo več kot 600.

Prireditev Na kolo, ki ponuja kolesarjenje po lepi naravi, je vsako leto dobro obiskana. Letos pričakujejo več kot 600 udeležencev.

Kolesarjem se bodo pridružili rolarji
Druženje kolesarskih rekreativcev bodo letos popestrili tudi rolarji, ki so jih organizatorji povabili k sodelovanju. Sedmim že poznanim trasam se je letos pridružila še ena, s startom na Dobrni. Na pot se bodo kot vsa leta doslej kolesarji podali še iz Celja, Vojnika, Štor, Slovenskih Konjic, Šentjurja in Žalca. Različni starti pomenijo različno dolge trase, od 16 pa do 39 kilometrov, kolikor bodo morali prekolesariti tisti, ki se bodo odpravili iz Slovenskih Konjic. Vsem je skupen cilj pred celjskim nakupovalnim središčem Citycenter, ki je tudi glavni pokrovitelj prireditve. Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši, zanje so pripravili otroško traso, dolgo 15 kilometrov, ki je ravninska. Primerna je tudi za rolarje.

Varnost na prvem mestu
Agencija Prima komunikacije, ki je organizator prireditve, bo posebno pozornost tudi letos namenila varnosti kolesarjev in drugih udeležencev. Zanjo bodo skrbeli redarji in policisti. Skupaj jih bo več kot 60. Celjski policisti svetujejo, da pred prireditvijo preverite svoja kolesa in poskrbite, da so izpravna. Traso izberite glede na svojo fizično sposobnost, ne pozabite na čelado in varujte sebe ter druge udeležence v prometu. Podrobne informacije o dogodku in opis tras najdete TUKAJ. (NS)