september 19, 2017

Žalska vitrina priznanj in nazivov se polni

Medtem, ko je vsa Slovenija še vedno pod vtisom zlatega nedeljskega košarkarskega spektakla, imajo v Žalcu še dodaten razlog za veselje. V dobrem letu dni so v žep pospravili že drugo priznanje oziroma nagrado, ki kaže na to, da je mesto izjemno napredovalo. A se še ne bodo ustavili.

Žalska občina se še odloča, kam bo postavila okoli 10 kilogramov težko priznanje, ki jo je po Kosovih besedah še bolj utrdilo na evropskem turističnem zemljevidu. (Foto: Štajerski val)

Po Snovalcu še Sejalec
»Čeprav uradno komisija ocen nikoli ne sporoča, so nam povedali, da doslej še noben predstavnik v Sloveniji ni dobil tako visoke ocene,« o prejetem nazivu najlepše urejenega mesta v Evropi ponosno pravi župan Janko Kos. Entente Florale je prestižno tekmovanje o urejenosti evropskih mest in krajev. Poleg Žalca je v kategoriji mest letos tekmoval še Piran, a je prestolnica hmelja komisijo bolj prepričala. Župan Kos verjame, da je bilo najverjetneje odločilno tudi dejstvo, koliko je občina v zadnjih trinajstih letih napredovala in naredila na urejenosti. Leta 2004 se je namreč prav tako potegovala za naziv na tem evropskem tekmovanju. Že lani so sicer v Žalcu za Fontano piv Zeleno zlato osvojili nagrado Snovalec, ki jo Slovenska turistična organizacija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo podeljuje za inovativne ideje v turizmu. Letos so se prijavili še na razpis za naziv Sejalca. Žalska podžupanja Hana Šuster Erjavec pravi: »Gre za že izvedene turistične produkte, ki prispevajo k prepoznavnosti turizma in slovenske turistične destinacije. In komisija nas je uvrstila med tri finaliste.« Lani je naziv Sejalca prejel lendavski Vinarium. Ali ga bo tokrat Žalec, bo znano sredi oktobra na Dnevih slovenskega turizma v Kranjski Gori. (NS)

Galerija slik