februar 4, 2016

Žalski hram kulture v prenovljeni podobi

Dom II. slovenskega tabora je v teh dneh zasijal v prenovljeni podobi. V pritličju je dobil novo avlo, garderobe in sanitarije, v nadstropju so obnovljeni prostori za Medobčinsko splošno knjižnico Žalec in Zavod za kulturo, šport in turizem. 

Slovesno bodo prenovljeni Dom II. slovenskega tabora odprli na petkovi osrednji slovesnosti ob kulturnem prazniku.

V načrtu še energetska sancija in ureditev okolice 
Žalski kulturni dom je bil zgrajen pred 30 leti. Stara avla ni več dopuščala dovolj prostora za primerno izvedbo različnih prireditev, zato se je občina odločila, da je čas za prenovo. Lotila se je je julija lani, dela pa končala v začetku letošnjega leta. Z obnovo in gradnjo prizidka je kulturni dom pridobil 370 kvadratnih metrov veliko avlo, ki bo služila kot prostor za sprejemanje obiskovalcev pa tudi dodaten prostor za izvedbo raznih kulturnih in drugih družabnih prireditev.

Sodoben prostor, z ozvočenjem in mešalno tehniko za osvetljavo, krasijo jo štiri umetniška dela akademskega slikarja Rudija Španzla. Ob avli so tudi nove garderobe, dodatni prostori za pogostitev ter sanitarije. V nadstropju sta v sklopu prenove prostore dobila tudi knjižnica in Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec. Naložba je stala skoraj pol milijona evrov, prenova pa še ni končana. V drugi fazi namerava občina stari del stavbe še energetsko sanirati in urediti okolico. Slovesno bodo prenovljeni Dom II. slovenskega tabora odprli na petkovi osrednji slovesnosti ob kulturnem prazniku. (NS)

Galerija slik